Fire EUC Syd-elever er med i projektet ‘Transboundary European World Heritage

18. oktober 2019 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Fra søndag, den 27. til og med onsdag den 30. oktober skal fire elever fra EUC Syds pre-IB hold – sammen med hold fra Helsingørskolen, Rødkilde Gymnasium, samt to tyske skoler – deltage i en workshop for UNESCO-skoler i Hedeby/Danevirke, som er en del af projektet ‘Transboundary European World Heritage’ .

Projektet er rettet imod både skoleelever på 9.-10. klassetrin og elever på videregående uddannelser og tager udgangspunkt i de verdensarvssteder, der ligger ved landegrænser og har en fortid, der typisk er konfliktfyldt og gør, at de har en stor betydning for begge landes nationale og kulturelle identitet. Dette gælder i høj grad også for vikingetiden og Hedeby og Danevirke som henholdsvis handelssted og forsvarsværk, skriver EUC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er, at give de yngre generationer en bedre forståelse af, hvad UNESCO-verdensarv er, hvorfor det er vigtigt at bevare og bidrage til, at tage ansvar for det, både fysisk (for, at beskytte det mod f.eks. luftforurening og klimaforandringer) og formidlingsmæssigt, og derudover fremme en interkulturel dialog eleverne imellem. For man skal ikke altid rejse langt, for at møde det/dem, der er anderledes, forskellighed findes der også i Europa, og den er ikke altid noget negativt, men kan også skabe gensidig nysgerrighed og bedre forståelse for hinanden!

Artiklen fortsætter under annoncen

Konceptet bygger på, at eleverne arbejder selvstændig i blandede hold og producerer nogle korte filmklip, som til sidst vil blive uploadet til projektets hjemmeside og gjort tilgængelig som undervisningsmateriale for skoler og ungdomsuddannelser.

Under workshoppen får eleverne hjælp og vejledning af Institute Heritage Studies, Berlin, under ledelse af prof. dr. Marie-Theres Albert, eksperter fra Archäologisches Landesamt Schleswig Holstein og et mediepædagogisk hold, der vil give dem indblik i filmproduktion, lære dem nogle grundlæggende færdigheder og til sidst hjælpe med redigering af filmene.

28. marts 2024 Samfund, Sønderborg

Rigtigt mange blev en del af Stop Madspild

28. marts 2024 Samfund

Torsdag stod adskillige mennesker i kø for at hente overskuds-madvarer i Frivillighedens Hus, hvor en gruppe på 18 frivillige stod klar til at dele ud og på den måde var både frivillige og modtagere en del af Stop Madspild, som også bakkes op af en række lokale dagligvarebutikker. “Vi har fået en masse madvarer, som […]

Læs mere...