Hos Sønderborg Varme er der stor tilfredshed med den massive opbakning til fjernvarme i Nybøl og Vester Sottrup. Indtil videre har 80 % af husstandene i området valgt at udskifte deres naturgas- eller oliefyr med lokal fjernvarme.
“Vi er utrolig glade og stolte over den store opbakning, vi har modtaget i forbindelse med etableringen af fjernvarme i Nybøl og Vester Sottrup. På godt tre måneder er 665 husstande blevet tilmeldt, og det viser, at borgerne både ønsker at bidrage til den grønne omstilling og samtidig drage fordel af vores kollektive løsning til konkurrencedygtige priser”, siger Erik Wolff, direktør for Sønderborg Varme.
Sønderborg Varme er blandt den billigste tredjedel af alle varmeforsyningsselskaber i Danmark. Selskabet har en klar ambition om at fastholde denne position, samtidig med at det sikrer en stabil pris, høj forsyningssikkerhed og grøn fjernvarme til forbrugerne, oplyser Sønderborg Varme i en pressemeddelelse.
For at sikre prisstabilitet og fleksibilitet udvider Sønderborg Varme løbende sit fjernvarmenet. En vigtig milepæl er sammenkoblingen mellem fjernvarmenettene i Sønderborg og Gråsten. Denne forbindelse muliggør en mere effektiv udnyttelse af forskellige energikilder som halm, flis, solenergi, affaldsforbrænding og overskudsvarme fra industrien.
Ved at anvende flere energikilder bliver Sønderborg Varme mindre sårbar over for prisudsving på energi, og det sikrer attraktive varmepriser for de godt 17.600 forbrugere i området.
Den fortsatte udbygning betyder, at endnu flere borgere snart kan nyde godt af fjernvarmen. Udover Nybøl og Vester Sottrup vil fjernvarmenettet snart blive udvidet til Ullerup og Avnbøl. Et projektforslag for disse områder er allerede på plads.
“Senere på året afholder vi informationsmøder, hvor borgerne i de to byer kan få meget mere at vide om priser, tilslutningsmuligheder og ikke mindst tidsplaner for, hvornår fjernvarmen kommer til Ullerup og Avnbøl”, siger Erik Wolff.
Målet er at opnå samme høje tilslutning i Ullerup og Avnbøl som i Nybøl og Vester Sottrup. Den lokale opbakning giver Sønderborg Varme et solidt fundament for at fortsætte udbygningen og styrke den grønne omstilling.
I 2027 vil fjernvarmen også forsyne slagteriet i Blans, og der arbejdes desuden på, at landsbyen Blans samt to teglværker kan blive en del af fjernvarmenettet. Disse projekter er endnu i de indledende faser, og borgerne vil modtage yderligere information i løbet af 2025, skriver Sønderborg Varme.