Flagermus i Hundslev, Almsted og Notmark skal registreres

19. april 2013 Erhverv

Nu er temperaturen steget og snart vil flagermusene flyve i skumringen. De er godt sultne efter at have sovet sig gennem vinteren.

Vi har flere end ti arter i Danmark, men vi ved meget lidt om, hvor de enkelte arter findes. Mange af os ser jævnligt flagermus, men vi kan ikke skelne de enkelte arter fra hinanden.

Flagermusene er ved at vågne efter nogle måneders søvn.

I Sønderborg Kommune er der nogle, der har meldt sig til at hjælpe med at kortlægge flagermusene. Hver enkelt har lånt et apparat, der kan oversætte flagermusenes høje lyde, som ligger uden for vores hørelse, til lyde, vi kan høre. Anders Brandt har et apparat, og vil meget gerne ud og prøve det af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så straks I ser en flagermus, så ring, og han vil måske dukke op med det samme med apparatet. Når han har registreret, at det er en flagermus, så giver han besked til Danmarks Naturfredningsforening, som så efterprøver og finder ud af hvilken art det er.

Undersøgelsen er planlagt til at være landsdækkende.
Altså – ser du en flagermus, så ring straks til Anders Brandt på 6133 3483.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. juni 2021 112, Sønderborg

Her er stilladset hvor en mand faldt igennem

14. juni 2021 112

På billedet ser man hullet i stilladset, som en mand mandag morgen faldt igennem. Stilladset står på den tidligere JF-grund ved Vølundsgade i Sønderborg. “Længere nede på stilladset sidder længebjælken, som er med til at sikre, at stilladset ikke rykker sig – og havde det rykket sig, så ville ikke blot en enkelt, men flere […]

Læs mere...