Flagermus i Hundslev, Almsted og Notmark skal registreres

19. april 2013 Erhverv

Nu er temperaturen steget og snart vil flagermusene flyve i skumringen. De er godt sultne efter at have sovet sig gennem vinteren.

Vi har flere end ti arter i Danmark, men vi ved meget lidt om, hvor de enkelte arter findes. Mange af os ser jævnligt flagermus, men vi kan ikke skelne de enkelte arter fra hinanden.

Flagermusene er ved at vågne efter nogle måneders søvn.

I Sønderborg Kommune er der nogle, der har meldt sig til at hjælpe med at kortlægge flagermusene. Hver enkelt har lånt et apparat, der kan oversætte flagermusenes høje lyde, som ligger uden for vores hørelse, til lyde, vi kan høre. Anders Brandt har et apparat, og vil meget gerne ud og prøve det af.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så straks I ser en flagermus, så ring, og han vil måske dukke op med det samme med apparatet. Når han har registreret, at det er en flagermus, så giver han besked til Danmarks Naturfredningsforening, som så efterprøver og finder ud af hvilken art det er.

Undersøgelsen er planlagt til at være landsdækkende.
Altså – ser du en flagermus, så ring straks til Anders Brandt på 6133 3483.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...