Flere steder trækker Skolepuljen stærke elever ned

5. marts 2019 Uddannelse

Regeringens pulje på 500 millioner kroner, der er beregnet på at give svage elever i folkeskolen et fagligt løft, har tilsyneladende også den effekt, at den medvirker til at trække de stærke elevers karakterer ned.

Ud af de 63 skoler, der foreløbigt har fået præmie for at løfte de svage elevers karakterer, har de 26 oplevet et fald eller ingen ændring i karaktergennemsnittet for hele årgangens elever.

Og for de skoler, der har oplevet en mindre fremgang i det samlede karaktergennemsnit, er fremgangen så lille, at de stærke elever mange steder er gået tilbage, skriver Cepos.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser en analyse af de første erfaringer med Skolepuljen.

Programmet fik form af en præmieringsordning, så skoler med en stor andel af elever, der får under
karakteren 4 i 9-klasseprøverne i dansk og matematik, fik tilbud om en pengepræmie, hvis de formåede at nedbringe andelen af elever med karakterer under 4.

I det første år deltog 104 skoler i programmet, hvor 63 opnåede præmie.

Spørgsmålet er så, om programmet kan siges at have bidraget til faglig fremgang i folkeskolen sådan

Artiklen fortsætter under annoncen

som det var regeringens erklærede målsætning?

Fra Sønderborg deltog fire skoler i ordningen. Men kun Ulkebøl fik del i pengepræmien – og det

4 skoler i Sønderborg deltog i projektet om belønning ved udvist løfteevne. Det lykkedes kun for Ulkebøl Skole at få del i prmiepengene, hvilket fremgår af bilag 1 og 2 i analysen HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...