Flere unge satser på en erhvervsuddannelse

21. april 2020 REGIONALT
Det er ikke nogen nyhed, at der er mangel på faglært arbejdskraft i Danmark, og at vi i fremtiden ser ud til at mangle endnu flere erhvervsuddannede.
Heldigvis ser de syddanske unge ud til i stigende grad at vælge en erhvervsuddannelse. Den nyeste opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet viser nemlig, at antallet af syddanske unge, der efter 9. eller 10. klasse søger ind på en erhvervsuddannelse som 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

prioritet, er steget med hele 7 pct. i forhold til sidste år. Det er særligt områderne ”Fødevarer, jordbrug og oplevelser” og ”Teknologi, byggeri og transport”, der trækker læsset med stigninger på henholdsvis 14 og 12 pct.

I år er der 319 unge, der har søgt ind på EUC Syd og det er 27 flere end i 2019.
Formanden for regionens udvalg for uddannelse og arbejdskraft, Tage Petersen, siger i en pressemeddelelse:
“Jeg er rigtig glad for at se, at antallet af ansøgere til erhvervsuddannelserne stiger her i Syddanmark. Vi er nu oppe på, at 23 pct. af de unge efter grundskolen har en erhvervsuddannelse som 1. prioritet. Men det er dog vigtigt at slå fast, at selv om det går den rigtige vej, så er vi ikke i mål endnu. Vi har i Region Syddanmark i mange år haft som mål at øge denne andel, og selvom det er et meget ambitiøst mål, håber jeg, vi kan komme op på 30 pct. i 2025”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk