Flere unge vil have en erhvervsuddannelse

26. marts 2019 Uddannelse

Hver femte elev, som forlader grundskolen, ønsker i 2019 at begynde på en erhvervsuddannelse. På landsplan er det 20,1 procent af eleverne, der vil have en erhvervsuddannelse og i Sønderborg er tallet 21,9 procent

Det er en stigning på 0,7 procentpoint siden sidste års søgning og 1,6 procentpoint siden søgningen i 2017.

I alt har 13.309 elever søgt mod en erhvervsuddannelse, skriver Undervisningsministeriet.

Det er 414 elever eller 3,2 procent flere end sidste år.

Hver tredje elev, der søger en erhvervsuddannelse, vælger en eux, hvor man både får svendebrev og samtidig opnår generel studiekompetence, så man har mulighed for at læse videre, som dem der gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De gymnasiale uddannelser er stadig de mest søgte ungdomsuddannelser.

72 procent af de elever, som forlader grundskolen, har valgt en gymnasial uddannelse som førsteprioritet. Det er et fald på 1,1 procentpoint i forhold til 2018.

”Det er positivt, at vi for tredje år i træk ser en fremgang i søgningen til erhvervsuddannelserne. Men jeg havde gerne set, at fremgangen var endnu større. Der er stadig store kommunale forskelle, så jeg vil igen opfordre kommuner til at søge inspiration hos andre kommuner, der forstår at introducere folkeskoleeleverne for erhvervsuddannelserne. Der er så mange muligheder for de unge med en erhvervsuddannelse. Det tror jeg, at mange elever og forældre overser. Måske sommerens folkeskoleeksamen og de nye adgangskrav til gymnasiet vil føre til, at flere elever ender med at begynde på en erhvervsuddannelse – det vil vi holde øje med,” siger undervisningsminister Merete Riisager.

Artiklen fortsætter under annoncen

47 procent af eleverne i 9. klasse har valgt ikke at forlade grundskolen og vil i stedet fortsætte i 10. klasse.

Det er en stigning på 0,8 procentpoint sammenlignet med sidste år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Kultur, Augustenborg

Lokale kunstnere kan udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022

6. december 2021 Kultur

Frem til 19. december inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022. Og det gælder ikke mindst de mange kunstnere, som udstiller i Augustenborg, siger Isabella Hemmersbach, som er med til at arrangere udstillingen. Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens […]

Læs mere...