Flertal af danskere: Yderområder har brug for hjælp

24. februar 2015 Erhverv

Et massivt flertal i den danske befolkning ønsker at give yderområderne ekstra støtte til for eksempel at opretholde skoler, uddannelsessteder og praktiserende læger, skriver Jyllands-Posten.

I en måling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for avisen, svarer otte ud af 10, at Udkantsdanmark skal have ekstra støtte.by114

Artiklen fortsætter under annoncen

Målingen er et vink med en vognstang til politikerne om, at der må gøres noget, hvis Danmark ikke skal knække over, lyder det fra eksperter.

En af dem er seniorforsker Hanne Tanvig fra Københavns Universitet.

“Det er et klart signal om, at folk mener, at der skal gøres noget for at gøre det mere attraktivt at bo i yderområderne. Man er nødt til at tage denne melding alvorligt”, siger hun til Jyllands-Posten.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, kalder målingen for “en øjenåbner til politikerne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans Chr. Schmidt fra Venstre, der er formand for Folketingets udvalg for landdistrikter og øer, erkender, at yderområderne har været politisk overset.

“Der har været for megen snak og for lidt handling”, siger han til Jyllands-Posten

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 112, Sønderborg

Politiet tog 131 gram amfetamin fra en mand fra Nordals

29. september 2022 112

Klokken 02:10 – natten til torsdag – fik en politipatrulje øje på en bil, som var efterlyst og derfor kørte de efter den. “Det var på Kløvermarken og betjentene så, at bilens passager kastede en pose ud fra vinduet kort inden de fik standset bilen”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Betjentene vurderede, […]

Læs mere...