Flertal i Regionsrådet står bag budgettet for 2022

28. september 2021 Politik

Region Syddanmarks budget for 2022 er vedtaget af det syddanske regionsråd er vedtaget og dermed er det besluttet, hvordan de 27,8 milliarder kroner, som udgør regionens budget for 2022, skal bruges.

Størstedelen af pengene går til den daglige drift af regionens mange opgaver, men på grund af regionens sunde og stabile økonomi har det også været muligt at finde 60 millioner kroner til nye initiativer på sundhedsområdet, skriver regionsrådet.

De 60 millioner skal blandt andet give fødeområdet et markant løft med flere ansatte og bedre forhold for nybagte, sårbare familier. En del af pengene er også øremærket til den såkaldte akutplan, som skal skabe bedre sammenhæng i den behandling, patienterne får fra sygehuset, kommunen og den praktiserende læge, lige som psykiatriområdet også tilføres penge til en række forskellige indsatser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover er der sat 285 millioner kroner af til anlægsinvesteringer, som blandt andet kommer til at gavne fødeområdet. Godt 15,5 millioner skal nemlig bruges på at ombygge 38 fødestuer til sansestuer, der skal give de fødende bedre forhold, og 65 millioner skal bruges til at om- og nybygge neonatal-, barsels- og fødeafsnittene på Kolding Sygehus.

Aftaleparterne har rosende ord til regionens medarbejdere, som har været omstillingsparate under coronapandemien og løst opgaverne i en hverdag med mange udfordringer. Der sættes 12,5 millioner kroner af til initiativer, der blandt andet skal forbedre arbejdsmiljøet og trivslen på arbejdspladsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance stemte for regionens budget, mens Enhedslistens to medlemmer står udenfor.

Det betyder, at 39 af regionsrådets 41 medlemmer har stemt for budgettet.

“Det glæder mig, at så stor en del af regionsrådet står bag budgettet, og at vi er blevet enige om at afsætte penge til så vigtige initiativer. Med pengene til fødeområdet giver vi de fødende endnu bedre forhold og de nye syddanskere en god start på livet”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...