Flugtfange lejede værelse i Nordborg

5. januar 2015 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Flugtfangen Bo René Gulløve, der i fredags cirka 13.45, blev anholdt af politiet i Storegade i Nordborg, havde lejet sig et værelse med udsigt over Nordborg Sø og slottet, oplyser en nordborgenser til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilsyneladende har ingen af hans bekendte hjulpet ham ud af politiets søgelys.

Politiet fik en opringning om, hvor den efterlyste opholdt sig og ilede til Nordborg, hvor anholdelsen foregik helt udramatisk.

Den 20. december overfaldt forvaringsdømte Bo René Gulløve fra Sønderborg to fængselsbetjente i Tønder Arrest og slap ud i friheden.

Anholdelsen kan siges at være godt timet, fordi mandag sidder Bo René Gulløve i Landsretten, hvor hans anke af forvaringsdommen ruller.

Forvaring betyder fængsel på ubestemt tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaringsdømte sidder almindeligvis bag lås og slå i tæt på 12 år – og afsoningen begynder på Anstalten ved Herstedvester.

Forvaring

Forvaring er en straftype, som bruges over for personer, der vurderes at være særligt farlige, fordi de har begået grov personfarlig kriminalitet såsom meget grov vold, drab, røveri eller alvorlige sædelighedsforbrydelser.

For at idømme en forvaringsdom skal der foreligge en mentalundersøgelse af den kriminelle, ligesom en forvaringsdom skal være absolut nødvendig for at sikre andre menneskers sikkerhed, frihed eller helbred.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal således være en vægtig risiko for, at den kriminelle gentager de personfarlige forbrydelser, han eller hun tidligere er blevet dømt for. En forvaringsdom er tidsubestemt, men må ikke vare længere end højst nødvendigt.

Det er domstolene, der afgør hvornår en dømt kan blive løsladt. Fem år efter idømmelsen af en forvaringsdom tager retten sagen op til fornyet vurdering. Løslades den dømte ikke efter fem år, vil retten fremover vurdere sagen mindst hvert andet år.

Forvaring adskiller sig fra psykiatrisk særforanstaltning, det der i populære termer kaldes behandlingsdom, idet forvaring kun idømmes personer, der betragtes som mentalt raske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Reglerne er nærmere beskrevet i straffelovens § 70-72

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...