Flugtfange lejede værelse i Nordborg

5. januar 2015 Uncategorized

Flugtfangen Bo René Gulløve, der i fredags cirka 13.45, blev anholdt af politiet i Storegade i Nordborg, havde lejet sig et værelse med udsigt over Nordborg Sø og slottet, oplyser en nordborgenser til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilsyneladende har ingen af hans bekendte hjulpet ham ud af politiets søgelys.

Politiet fik en opringning om, hvor den efterlyste opholdt sig og ilede til Nordborg, hvor anholdelsen foregik helt udramatisk.

Den 20. december overfaldt forvaringsdømte Bo René Gulløve fra Sønderborg to fængselsbetjente i Tønder Arrest og slap ud i friheden.

Anholdelsen kan siges at være godt timet, fordi mandag sidder Bo René Gulløve i Landsretten, hvor hans anke af forvaringsdommen ruller.

Forvaring betyder fængsel på ubestemt tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaringsdømte sidder almindeligvis bag lås og slå i tæt på 12 år – og afsoningen begynder på Anstalten ved Herstedvester.

Forvaring

Forvaring er en straftype, som bruges over for personer, der vurderes at være særligt farlige, fordi de har begået grov personfarlig kriminalitet såsom meget grov vold, drab, røveri eller alvorlige sædelighedsforbrydelser.

For at idømme en forvaringsdom skal der foreligge en mentalundersøgelse af den kriminelle, ligesom en forvaringsdom skal være absolut nødvendig for at sikre andre menneskers sikkerhed, frihed eller helbred.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal således være en vægtig risiko for, at den kriminelle gentager de personfarlige forbrydelser, han eller hun tidligere er blevet dømt for. En forvaringsdom er tidsubestemt, men må ikke vare længere end højst nødvendigt.

Det er domstolene, der afgør hvornår en dømt kan blive løsladt. Fem år efter idømmelsen af en forvaringsdom tager retten sagen op til fornyet vurdering. Løslades den dømte ikke efter fem år, vil retten fremover vurdere sagen mindst hvert andet år.

Forvaring adskiller sig fra psykiatrisk særforanstaltning, det der i populære termer kaldes behandlingsdom, idet forvaring kun idømmes personer, der betragtes som mentalt raske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Reglerne er nærmere beskrevet i straffelovens § 70-72

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...