Flygtninge tager tilløb til SOSU-uddannelsen

5. juli 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Plejesektoren har på sigt brug for dygtige medarbejdere. Derfor har Sønderborg Kommune i samarbejde med Plejecenter Mølleparken, Hjemmeplejen Alssund, Sønderborg Kommune, Social- og Sundhedsskolen i Aabenraa samt Lær Dansk i Sønderborg lavet et forløb, hvor borgere i Sønderborg Kommune, der er i gang med et integrationsforløb, klargøres til og får indblik i SOSU-uddannelsen.

Forløbet startede på Plejecenter Mølleparken den 20. marts, hvor ni kandidater startede med fire ugers intensiv danskundervisning. Det blev efterfulgt af et forløb, hvor praktik, faglig undervisning og danskundervisning blev koblet sammen. Her blev kandidaterne støttet i at udvikle færdigheder inden for plejeområdet og de sproglige færdigheder, som de har trænet både på plejecentret og i hjemmeplejen, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forløbet slutter på fredag, hvor kandidaterne mødes til afslutning på SOSU-skolen i Aabenraa og får deres diplom for gennemført forløb.

Hele denne uge er kandidaterne på SOSU-skolen for at få et indblik i livet på uddannelsesinstitutionen, når de senere skal studere der.

De skal dog først på VUC Syd efter sommerferien, hvor otte af de ni kandidater er optaget.

Her skal de dygtiggøre sig i dansk og matematik, så de kan bestå eksamen og blive optaget på grundforløbet på SOSU-skolen om et år.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

13. juli 2024 Ringriderfesten, Sønderborg

Se hvad Ringriderfesten har på lørdags-programmet

13. juli 2024 Ringriderfesten

Her kan du se Ringriderfestens lørdagsprogram: 10:15: Forkoncert med Skælskør Marinegarde på Rådhustorvet. 11:00: Koncert på Rådhustorvet med Tveit Union Musikkorps, Members of Scots Guards Assosiation Pipes, Ukraine Pontoon Bridge Orchestra, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes And Drums, Danfoss Orkestret og Ringriderfestens Heroldere. 12:30: Cykelringridning – Check-In 12:30 – 14:00: Rytterkroen Lørdags Special: Spis de sild […]

Læs mere...