Fodboldpiger stortrives i Lysabild SG

11. maj 2017 Kultur

Lysabild SG fodbold havde i 2016 en spiller tilvækst på 30 procent og her var der blot fem piger tilmeldt. Allerede nu er vi oppe på 27 piger i 2017.

Det skyldes primært at vi tilbyder alle piger at deltage på pige hold.

Pigernes alder ligger mellem 7 og 12 år på det nystartetede pigehold, skriver Lysabild SG i en pressemeddelelse.

Succes for pigerne

Fodbold for piger i Lysabild SG fodbold startede allerede i midten af ’70erne.

Året 1998 blev starten på et lille eventyr for Lysabilds fodbold-damer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter tre sæsoner som juniorer, hvor pigerne til sidst sluttede på højeste niveau, skulle der nu prøves kræfter som seniorspillere og allerede i anden sæson blev det til den første opryknin, og holdet nåede til en semifinale om det jyske mesterskab.

Julie Bonde 7 år:  Jeg har været med alle 3 gange og det er vildt sjovt at spille fodbold. Det sjoveste er at skyde mål, når vi spiller kamp. Foto: Lysabild SG

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2000 var en andenplads i Serie 1 og to sejre i oprykningskampe tilstrækkeligt til en plads i Jyllandsserien, hvorfra det i 2001 blev til en oprykning til Danmarksserien. I Danmarksserien i 2002 blev det til en flot tredjeplads, hvorimod 2003 sluttede med nedrykning i Jyllandsserien.

Når Lysabild SG i så mange år har kunnet bevare et pænt antal hold, især indenfor voksenfodbold, skal en af årsagerne nok findes i det gode sammenhold, der er i fodboldafdelingen. Det har dels fået mange af spillerne til at blive i L Lysabild SG, selv om de flyttede fra landsbyen Lysabild, og har dels bevirket, at spillere fra omegnsklubber har følt sig tiltrukket af atmosfæren i Lysabild SG.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver torsdag kl. 17-18 er der træning kun for piger.

Træner Martin Lykke, tlf. 2062 0260

Læs mere om klubben HER på lysabildsg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 Erhverv, Sønderborg

OJ Electronics gennemgang af FNs verdensmål viste overraskende positivt resultat

7. december 2021 Erhverv

OJ Electronics har et ønske om at bidrage til den bæredygtige udvikling. Både lokalt i Sønderborg, men også på det globale marked, hvor virksomheden opererer. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer og efterspørger i stigende grad, at virksomheder tager ansvar og deltager i den grønne omstilling. Derfor dykkede QHSE Manager, Margit Søndergaard og en kollega ned […]

Læs mere...