Folkeskole: Sønderborg bliver Elev-venlig kommune

25. januar 2015 Uncategorized

Sønderborg Kommune har indgået et partnerskab med interesseorganisationen Danske Skoleelever om at gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet i kommunen. Og med den aftale kan kommunen nu kalde sig Elevvenlig Kommune.skole

Aftalen betyder, at Fælleselevrådet i Sønderborg Kommune på vegne af alle kommunens skoleelever får høringsret i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rådet kan komme med elevernes gode idéer, blive hørt på skoleudvalgsmøder og dermed få indflydelse på skoleområdet, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Som Elevvenlig Kommune kan det kommunale fælleselevråd også få stbyråd10øtte fra organisationen Danske Skoleelever i form af kurser, gode råd, input og erfaringsudveksling, gratis hjemmeside og hjælp til design og tryk, ligesom der er øgede muligheder for at arrangere kurser med relation til den ny skolereform, hvor eleverne fx informeres og inddrages i faglige læringsprocesser i forhold til egen læring og egen skoles proces for udvikling af skoledagen.

Elevvenlig Kommune er for de kommuner, der gerne vil gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet og derved være med til at skabe aktive og engagerede samfundsborgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune bruger i forvejen Danske Skoleelever ved kurser for det fælles elevråd og enkeltkurser ved de enkelte skoler.

Baggrunden for at indgå aftalen er, at Sønderborg Kommune ønsker at inddrage skoleeleverne i relevante beslutningsprocesser, så de kan opnå læring om demokratiske processer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye skolereform relaterer til mere elevindflydelse, og som Elevvenlig Kommune får de forskellige elevråd sparring og viden i forbindelse med elevrådsarbejdet, der kan medvirke til en kvalitetsforøgelse i elevernes medindflydelse.

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Samfund, Sønderborg

Ingen områder i Sønderborg er tæt på automatisk nedlukning – se tallet for dit område her

16. april 2021 COVID-19

Nye beregninger fra Statens Serum Institut viser, hvad den såkaldte testjusterede incidens er for hver af landets sogne. Et sogn kan blive lukket automatisk ned, hvis det testjusterede incidenstal er på flere end 400 nye smittede per 100.000 indbyggere, at antal af smittede er på mindst 20 personer og at positivprocenten er mindst to procent. […]

Læs mere...