Folkeskole: Sønderborg bliver Elev-venlig kommune

25. januar 2015 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kommune har indgået et partnerskab med interesseorganisationen Danske Skoleelever om at gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet i kommunen. Og med den aftale kan kommunen nu kalde sig Elevvenlig Kommune.skole

Aftalen betyder, at Fælleselevrådet i Sønderborg Kommune på vegne af alle kommunens skoleelever får høringsret i kommunen. Rådet kan komme med elevernes gode idéer, blive hørt på skoleudvalgsmøder og dermed få indflydelse på skoleområdet, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som Elevvenlig Kommune kan det kommunale fælleselevråd også få stbyråd10øtte fra organisationen Danske Skoleelever i form af kurser, gode råd, input og erfaringsudveksling, gratis hjemmeside og hjælp til design og tryk, ligesom der er øgede muligheder for at arrangere kurser med relation til den ny skolereform, hvor eleverne fx informeres og inddrages i faglige læringsprocesser i forhold til egen læring og egen skoles proces for udvikling af skoledagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elevvenlig Kommune er for de kommuner, der gerne vil gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet og derved være med til at skabe aktive og engagerede samfundsborgere. Sønderborg Kommune bruger i forvejen Danske Skoleelever ved kurser for det fælles elevråd og enkeltkurser ved de enkelte skoler.

Baggrunden for at indgå aftalen er, at Sønderborg Kommune ønsker at inddrage skoleeleverne i relevante beslutningsprocesser, så de kan opnå læring om demokratiske processer. Den nye skolereform relaterer til mere elevindflydelse, og som Elevvenlig Kommune får de forskellige elevråd sparring og viden i forbindelse med elevrådsarbejdet, der kan medvirke til en kvalitetsforøgelse i elevernes medindflydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

27. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Tag med Hr. Weyse bagom Badehotellet

27. februar 2024 Kultur

Jens Jacob Tychsen, også kendt som Hr. Weyse, tager dig med på en forrygende tur bag kameraet og fortæller dig historien bag den folkekære TV2-serie, Badehotellet, der har taget hele Danmark med storm. Det gør han i Sønderborg Teater den 30, oktober klokken 20, skriver arrangørerne. I dette eksklusive musikalske foredrag, viser Jens Jacob Tychsen […]

Læs mere...