Folkeskole: Sønderborg bliver Elev-venlig kommune

25. januar 2015 Uncategorized

Sønderborg Kommune har indgået et partnerskab med interesseorganisationen Danske Skoleelever om at gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet i kommunen. Og med den aftale kan kommunen nu kalde sig Elevvenlig Kommune.skole

Aftalen betyder, at Fælleselevrådet i Sønderborg Kommune på vegne af alle kommunens skoleelever får høringsret i kommunen. Rådet kan komme med elevernes gode idéer, blive hørt på skoleudvalgsmøder og dermed få indflydelse på skoleområdet, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Som Elevvenlig Kommune kan det kommunale fælleselevråd også få stbyråd10øtte fra organisationen Danske Skoleelever i form af kurser, gode råd, input og erfaringsudveksling, gratis hjemmeside og hjælp til design og tryk, ligesom der er øgede muligheder for at arrangere kurser med relation til den ny skolereform, hvor eleverne fx informeres og inddrages i faglige læringsprocesser i forhold til egen læring og egen skoles proces for udvikling af skoledagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elevvenlig Kommune er for de kommuner, der gerne vil gøre en ekstra indsats for elevdemokratiet og derved være med til at skabe aktive og engagerede samfundsborgere. Sønderborg Kommune bruger i forvejen Danske Skoleelever ved kurser for det fælles elevråd og enkeltkurser ved de enkelte skoler.

Baggrunden for at indgå aftalen er, at Sønderborg Kommune ønsker at inddrage skoleeleverne i relevante beslutningsprocesser, så de kan opnå læring om demokratiske processer. Den nye skolereform relaterer til mere elevindflydelse, og som Elevvenlig Kommune får de forskellige elevråd sparring og viden i forbindelse med elevrådsarbejdet, der kan medvirke til en kvalitetsforøgelse i elevernes medindflydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Kultur, Sønderborg

Vind billetter til Opera on the Rocks i Koncertsalen Alsion

30. november 2022 Kultur

Glæd dig til den usædvanlige blanding mellem opera og rock. En helt unik, musikalsk oplevelse, som uden tvivl vil begejstre alle lige fra opera- til rockelskere, når numre som Nessun dorma, O mio babbino caro, Winterstürme, The Show must go on, Phantom of the Opera, Ace of Spades og Black Sabbath blander genrer. Vind billetter […]

Læs mere...