Folkeskoleelever går til eksamen på gymnasie-niveau

4. maj 2019 Broager

På mandag sætter 9. klasserne sig til eksamensbordet på Broager Skole for at indlede nogle eksamensuger med faget dansk, skriftlig fremstilling.

Tirsdag handler det om matematik uden hjælpemidler, og denne eksamen skiller sig i Broager ud ved, at de dygtigste skal til eksamen ikke på 9 klasses niveau men på gymnasie-niveau, skriver Broager dk

Artiklen fortsætter under annoncen

De dygtigste og mest motiverede elever i matematik på Broager Skole bestod nemlig allerede i 7 årgang en 9 klasses eksamen i matematik og har været trukket ud af de normale matematiktimer for i stedet at blive undervist på gymnasie-niveau. Så disse elever skal op i gymnasie-stof i faget talentmatematik.

“Det er tre år siden vi gik i gang med at spotte de dygtigste til matematik, så de kan blive udfordret og fastholde interessen for matematik”, fortæller matematiklærer Lene Clausen, der underviser på skolens mellemtrin.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra 6. årgang får disse elever undervisning på højere niveau, i 7. årgang går de til eksamen i folkeskolens 9. klasses afgangseksamen, og på tirsdag skal de så til eksamen i talentmatematik i gymnasie-stoffet, som er lagt til rette i samarbejde med Alssundgymnasiet .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...