Folkeskolen: Lærerfraværet er større end elevernes

26. september 2016 Uddannelse

Nu siger både Skolelederforeningens Claus Hjortdal, Mette With Hagensen fra Skole og Forældre samt formanden hos Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen ifølge DR Nyheder, at det er forældrenes ansvar at børnene kommer i skole.

De finder det alarmerende, at en gennemsnitselev i folkeskolernes grundskoler har et årligt fravær på 11 dage i skoleåret 2014-2015.

I Sønderborg er der et team, der kører rundt og sikrer, at børn med alarmerende højt fravær, kommer i skole. En ordning byrådet besluttede sig for at lave efter, at daværende byrådsmedlem Karen Damm havde taget netop fraværet blandt skolebørn op i Byrådssalen gentagne gange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvem skal hente lærerne?

Hvis 11 dages fravær for en folkeskoleelev forekommer eksperterne at være alarmerende mange, så skal der formentlig også sættes ind mod undervisernes fravær, som på landsplan i 2014 ifølge Danmarks Statistik udgjorde 17,78 dagsværk pr. fuldtidsansat.

I Sønderborg Kommune er lærernes fravær ifølge statistikken 16,65 dagsværk pr. fuldtidsansat.

Lærernes fradrag for 2015 opgøres i oktober i år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...