Folkeskolen: Regionen sætter inklusionen under lup

7. april 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Hvordan påvirker inklusionen i folkeskolen den psykiske sundhed hos de unge, når de går i gang med ungdomsuddannelserne? Er der elever, der allerede i folkeskolen får grundlagt en psykisk uligevægtighed på grund af inklusionen, som de trækker videre med over på ungdomsuddannelserne? ligeværd

Artiklen fortsætter under annoncen

Thies Mathiasen , der er formand for Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg, har en klar fornemmelse af, at inklusionen i folkeskolen i nogle tilfælde påvirker den psykiske sundhed hos elever, der starter på ungdomsuddannelserne.

Derfor har han sammen med det øvrige udvalg sat sig for at få lavet en undersøgelse, der kan be- eller afkræfte hans formodning:

– Jeg synes, at vi begynder at se tegn på, at nogle elever ikke er hverken fagligt eller psykisk rustede til at gennemføre en ungdomsuddannelse, fordi de ikke har fået den fornødne basisuddannelse og ballast i folkeskolen. Derfor mener jeg, at det er vigtigt, at vi får lavet en grundig undersøgelse af, hvilke konsekvenser inklusionen har for den enkelte, siger han.

I tæt samarbejde med kommunerne

Psykiatri- og socialudvalget ønsker at undersøgelsen laves i tæt samarbejde med kommunerne, der har ansvaret for folkeskolerne og foreslår, at det bliver en længerevarende undersøgelse, der strækker sig over måske fire år.

Region Syddanmark har i perioden 2013-16 afsat midler til systematisk at få igangsat initiativer, der kan øge trivslen på ungdomsuddannelserne i regionen. Det er i den sammenhæng, at Thies Mathiasen ønsker undersøgelsen gennemført.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. maj 2021 Gråsten, Samfund

BIOGAS: Svært for nogen at vide Nature Energy byggede uden at have fået lov

15. maj 2021 Gråsten

I Kværs sidder en undrende Hans Jørgen Vaarbjerg, som læste om forvaltningens redegørelse for sagsgangen omkring byggetilladelsen til Nature Energys biogasanlæg i Kværs og særligt, at redegørelsen viser, at forvaltningen først fik besked om, at byggeriet var i gang fik at vide fem uger inden Sønderborg Kommune på forlangende fra Miljø- og Fødevareklagenævnet forlangte byggeriet […]

Læs mere...