Folkeskolen: Regionen sætter inklusionen under lup

7. april 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Hvordan påvirker inklusionen i folkeskolen den psykiske sundhed hos de unge, når de går i gang med ungdomsuddannelserne? Er der elever, der allerede i folkeskolen får grundlagt en psykisk uligevægtighed på grund af inklusionen, som de trækker videre med over på ungdomsuddannelserne? ligeværd

Artiklen fortsætter under annoncen

Thies Mathiasen , der er formand for Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg, har en klar fornemmelse af, at inklusionen i folkeskolen i nogle tilfælde påvirker den psykiske sundhed hos elever, der starter på ungdomsuddannelserne.

Derfor har han sammen med det øvrige udvalg sat sig for at få lavet en undersøgelse, der kan be- eller afkræfte hans formodning:

– Jeg synes, at vi begynder at se tegn på, at nogle elever ikke er hverken fagligt eller psykisk rustede til at gennemføre en ungdomsuddannelse, fordi de ikke har fået den fornødne basisuddannelse og ballast i folkeskolen. Derfor mener jeg, at det er vigtigt, at vi får lavet en grundig undersøgelse af, hvilke konsekvenser inklusionen har for den enkelte, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

I tæt samarbejde med kommunerne

Psykiatri- og socialudvalget ønsker at undersøgelsen laves i tæt samarbejde med kommunerne, der har ansvaret for folkeskolerne og foreslår, at det bliver en længerevarende undersøgelse, der strækker sig over måske fire år.

Region Syddanmark har i perioden 2013-16 afsat midler til systematisk at få igangsat initiativer, der kan øge trivslen på ungdomsuddannelserne i regionen. Det er i den sammenhæng, at Thies Mathiasen ønsker undersøgelsen gennemført.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...