Folkeskolereformen gavner friskolerne

10. august 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Skoleleder Thomas Segato fra Sønderborg Friskole fortæller, at den ny friskoles vision er at lave en alternativ Grundtvig-Koldsk friskole med en god lærernormering og vægt på kreative fag.

På Sønderborg Friskole kan forældre, børn og lærere sagtens mødes i aftentimerne.

På Sønderborg Friskole kan forældre, børn og lærere sagtens mødes i aftentimerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skolereformen har uden tvivl stor betydning for, at forældre vælger vores skole. Jeg har ansat lærere fra det offentlige, der glæder sig til, at de nu kan lave aftenarrangementer med forældre og børn uden at blive stoppet af regler om arbejdstid”, siger Thomas Segato til TV SYD.

De seneste års vækst i antallet af privatskoler hænger sammen med, at mange forældre er utilfredse med folkeskolereformen og den voksende tendens til at lave store skoler med mellem 500 og 1000 elever, lyder vurderingen fra både Danmarks Lærerforening og Dansk Friskoleforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi hører, at forældre vælger folkeskolen fra, fordi de ikke ønsker, at deres børn skal gå i meget store skoler med mange elever i hver klasse. Vi ved også, at det bestemt ikke er alle forældre, der er tilfredse med den længere skoledag efter folkeskolereformen. Vi finder det bekymrende, hvis de mest ressourcestærke vælger IMG_8927folkeskolen fra,” siger Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen, forklarer, at halvdelen af de nye skoler oprettes, fordi en skole i lokalområdet er lukket. Den anden halvdel oprettes, fordi en forældregruppe ønsker en skole med særlige værdier eller pædagogik