Folkeskolernes 8. klasser skal en tur på den røde løber

13. marts 2018 Uddannelse

Filmfestival Sønderborg 2018 har alt det, som Oscar-uddelingen i Hollywood også har: Rød løber, konkurrence, spænding, smukke mennesker i festgarderobe, prisuddeling og smalltalk over boblevand. Hollywood kunne med andre ord ikke gøre det bedre end, når VidensBy Sønderborg på torsdag sætter punktum i årets filmforløb for 8. klasserne.

Skoler, klasser og lærere har allerede før sommerferien i 2017 budt ind på at deltage i kortfilm-projektet, hvor hver 8. klasse eller årgang på en skole producerer en kortfilm på fire til seks minutter.

Filmene er afleveret i februar, hvorefter et jury på fire har valgt fem gange tre film, som deltager i konkurrencen på torsdag om at blive udnævnt som bedste manuskript, bedst teknik, bedste skuespil, bedste film – og bedste film efter publikums smag.

”Klasserne har denne gang skullet lave kortfilm ud fra temaet: En af de syv dødssynder. Det er der kommet mange vidt forskellige bud på”, siger Oliver Jon Christensen fra House of Creativity i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...