Folkeskolernes matematiklærere skal på it-kursus

21. maj 2020 Uddannelse

It er en væsentlig del af hvordan man løser matematiske problemstillinger i den virkelige verden. Nu sender Sønderborg Kommune samtlige matematiklærere på efteruddannelse, hvor der er fokus på anvendelsen af it-værktøjer i matematikundervisningen.

Ønsket er at styrke og højne børn og unges matematiske kompetencer i folkeskolen og derfor har Sønderborg Kommune søgt ’A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal’ om støtte til at give kommunens matematiklærere en faglig opkvalificering i matematik med it. Nu er der kommet positivt tilsagn fra fonden og læringsforløbene forventes at gå i gang i slutningen af året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efteruddannelsen har blandt andet til formål at give lærerne den nødvendige tekniske baggrund for at anvende it-programmer som regneark, et geometriprogram og et Computer Algebra System, også kendt som et CAS-program.

Danmarks Matematiklærerforening skal stå for en del af undervisningen, der sammen med it har fokus på en anvendelsesorienteret og undersøgende tilgang til matematikundervisningen. Projektet er således i tråd med kommunens Helhedsplan for Kvalitet i Skole og Dagtilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En god og praktisk forståelse for matematik er rigtig vigtig at få fyldt i rygsækken, inden man forlader folkeskolen, fordi gode matematikkompetencer gør det lettere at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det glæder mig meget, at vi kan sætte et så omfattende opkvalificeringsforløb i gang, der dels giver lærerne mulighed for at tilegne sig ny viden, men som også involverer de nuværende elever i et spændende forløb”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...