Forening vil flytte statsjob til provinsen

16. februar 2015 Erhverv

En ny forening skal arbejde for at få statslige styrelser og institutioner spredt til hele landet.

I dag ligger for eksempel 36 af 43 styrelser i hovedstadsområdet.

landsby

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen “Staten i hele Danmark” holder stiftende generalforsamling i Odense 23. februar, og den tidligere konservative sundhedsminister Jakob Axel Nielsen stiller op til formandsposten.

Skæv udvikling

“Landet får en skæv udvikling, fordi der sker en alt for stor koncentration af de højtuddannedes arbejdspladser i hovedstaden. Og det dræner den øvrige del af landet for megen energi”, siger Jakob Axel Nielsen.

Ministeren for By, Bolig og Landdistriker har tidligere sagt til SønderborgNyt, at der ikke kan flyttes videnstunge, statslige arbejdspladser til udkantområderne, fordi man så ikke kan tiltrække den nødvendige arbejdskraft.

Politikere – både lokale og folketingsmedlemmer – fra hele landet har i adskillige år arbejdet for at få flyttet statslige institutioner og styrelser væk fra hovedstaden, men med yderst begrænset succes.

Det bliver en vanskelig kamp, men denne gang vil det lykkedes, mener Jakob Axel Nielsen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Sport, Sønderborg

I den kommende uge kan du prøve at ro på Alssund

14. maj 2021 Sport

Har du lyst til at nyde de smukke omgivelser på vandet omkring Sønderborg, få frisk luft når du dyrker motion i fællesskab med andre, så er roning noget for dig. Sønderborg Roklub holder åbent hus på tirsdag og på torsdag – begge dage klokken 9 – 11 og 18:30 – 20:30, hvor du har mulighed […]

Læs mere...