Formanden for Sønderborg Handel: Vi skal tale byen op!

26. marts 2019 Erhverv

Tirsdag aften dannede Hotel Sønderborg Strand rammen om den årlige generalforsamling i Sønderborg Handel.

Formand Rikke Torré stod for den traditionelle beretning om årets gang i Sønderborgs lokale handelsforening.

”Der er uhyre meget at glæde sig over i Sønderborg. Når jeg ser tilbage, er det en hel perlerække af begivenheder og successer, som vi kan og skal bryste os af. Her vil jeg fremhæve et par af de store og nye. Blandt andet at Sønderborg sidste år blev kåret til Danmarks flotteste handelsby”, indledte Rikke Torrè.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formanden sendte en tak til Sønderborg Kommune og ProjectZero for visionerne med, at Sønderborgområdet skal blive CO2-neutralt i 2029.

”Jeg er på vegne af butikkerne stolt over, at vores klimaindsats er blevet et godt eksempel for andre europæiske butikker og at vi dermed kan skabe endnu mere interesse for at besøge Sønderborg og dermed fremme handlen, kommunen -og både vores almindelige turisme – og også vores erhvervs turisme”, sagde formanden i sin beretning.

Udover selve generalforsamlingen, var der masse af spændende indslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktør Bente Esbensen Jensen fra Business College Syd fortalte om fremtidens detailhandel og så fik erhvervsmanden Jesper Schack årets INITA-pris for sin  rolle i Sønderborgs deltagelse i Tour de France 2021. Der blev også uddelt ProjectZero udmærkelser til to butikker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men detailhandlen er truet. Det viser flere rapporter, men handlens formand  er klar i mælet og slog fast, at Sønderborg skal have en aktiv og levende detailhandel i fremtiden:

”Vores midtby vil nok med tiden udvikle sig og ændre karakter til en anden end vi kender den i dag, men det er jo heller ikke farligt eller negativt. Det kaldes udvikling. Så vi er og skal være klar til at tænke nye tanker og have visioner og en tydelig målsætning for, hvor og hvordan vores by ser ud om 5 og 10 år, ikke mindst – få gjort det synligt gjort og italesat”, sagde Rikke Torré og sluttede af med en opfordring til alle:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal tale byen op! Lige nu er der 30 flere butikker i byen end før vores bycenter, Borgen kom til. Vi har lige nu 17 ledige lejemål i vores gågadeområde. Det er noget, vi skal have løst, men også noget der bliver arbejdet stærkt på. Så prøv nu at tale tingene op. Vi skal være bedre til at knejse med nakken og være glade for det, vi skaber. Det er min drøm, at vi skal være bedre til at ranke ryggen og slå på alt det, der fungerer. Det er min drøm, at flere vil påtage sig at være ambassadører for Sønderborg med det formål at løfte og hype byen”, sluttede formanden for Sønderborg Handel sin beretning.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Regionsrådsvalg: Regionsrådskandidater tager en tur gennem byen

22. oktober 2021 KV21

Fredag eftermiddag gik Mette With Hagensen og Jette Damsøe Henriksen en tur gennem Sønderborg midtby og de to regionsrådskandidater fik følge af borgmester Erik Lauritzen og andre socialdemokratiske partifæller. Og det giver god mening at gå ud og møde de kommende vælgere. “Når vi går på gaden, så har vi samtaler med folk, som vi […]

Læs mere...