Forskningens Døgn: Kom og hep på skoleeleverne i Alsion

12. april 2017 Uddannelse

Den 28.april skal elever fra Ulkebøl, Broager og Dybbøl skole dyste i en fyldt koncertsal på Alsion i forbindelse med Projektmesterskabet 2017. Martin Brygman er vært for konkurrencen, mens tre vaskeægte forskere fra SDU er dommere.

I forbindelse med Forskningens Døgn på Alsion skal en række unge, spændte 7.-9.-klasseselever konkurrere om, hvem der kan fremlægge det bedste forskningsprojekt.

Eleverne har arbejdet med forskningsprojekterne i skolen og har på den måde udfordret deres kreativitet, viden og opfindsomhed på flere forskellige parametre. Fem projekter fra Ulkebøl, Broager og Dybbøl skole er blevet udvalgt til den store finale, hvor den folkekære skuespiller, komiker og musiker, Martin Brygman, agerer konferencier, mens tre forskere fra Syddansk Universitet skal kåre en vinder.  Ikke overraskende, så har de unge mennesker sommerfugle i maven, forud for den store dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Eleverne er naturligvis nervøse over at skulle stå på en scene foran så stort et publikum, men jeg har sagt til dem, at de blot skal fokusere på deres projekt”, siger Birthe Nygaard, som er klasselærer for en af finalistgrupperne på Broager Skole.

Projektet belyst fra flere sider

Finalistgruppen har lavet et forskningsprojekt omkring organdonation, hvilket har åbnet op for en masse tværfagligt arbejde i klassen.

”Det er nogle virkelige dygtige elever, som er både omsorgsfulde og reflekterende. Vi har perspektiveret emnet ikke blot fra en naturligfaglig, historisk og samfundsfaglig vinkel, men har også vendt de etiske aspekter i kristendomsundervisningen”, siger Birthe Nygaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fremhæver det tværfaglige element, som det det vigtigste ved hele projektforløbet, fordi eleverne på den måde har oplevet, hvordan mange forskellige faggrupper spiller sammen i den virkelige verden.

Stadig pladser til arrangementet – Kom og hep!

Der er stadig plads til flere skoleklasser (7.-9. årgang), så hvis dig og din klasse har lyst til at til kigge med og heppe, så det bare med at melde sig til på sdu.dk/projektmesterskabet. Der er sågar mulighed for at komme med på rundvisning og få forplejning efter først-til-mølle-princippet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kåres to vindere i konkurrencen af henholdsvis dommere og publikum. Publikum kårer sin vinder på mobiltelefonen, så den skal alle elever skal huske. Der er præmier til begge vindergrupper.

Køreplanen i Alsion

Kl. 10.00-10.10 Velkomst
Kl. 10.10-10.30 Præsentation af dommerne og deres forskning
Kl. 10.30-12.10 Finale – Projektpræsentation:
Kl. 12.10-12.30 Pause med lidt at spise og drikke.
Kl. 12.30-13.30 Dommervotering, 8.klasser: Rundvisning og præsentation af studieprojekter ved SDU Sønderborg. 7.klasser: MCI Science Show.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 13.30-14.00 Publikumsafstemning via mobiltelefonen.

Vinderne af Publikumsprisen annonceres – præmieoverrækkelse.

Vinderne af Dommerprisen annonceres.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...