Forskningsskibet Aurora kommer til Sønderborg

5. november 2021 Uddannelse

Når forskningsskibet Aurora lægger sig til kaj ved Multikulturhuset i Sønderborg, er det for at undersøge og formidle havets biologi og tilstand til skoleelever og offentligheden. Ombord på skibet er forskere, biologer og formidlere fra projekt Hovedet i havet, og de har sammen med Naturvejlederne Sønderborg arrangeret en masse aktiviteter i Sønderborg.

”Vi ved, at havet omkring os er presset og lider. Det giver sig ofte til udtryk i ildsvind, fiskedød og forurenet havvand. Det er et mål med togtet at sætte fokus på dette, og hvordan vi sammen kan løse dette, siger Naturcenterleder Andreas Hermann i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag, torsdag og fredag vil være fuld fart på den marine formidling. 18 skoleklasser fra 7. – 9.- klasse kommer med ombord og deltager i praksisnær undervisning, hvor eleverne arbejder med bundprøver, muslinger, tang og havets øvrige biologi. I løbet af dagen skal eleverne også arbejde med havets kulinariske egenskaber. Her skal eleverne omdanne blåmuslinger til en lækker spise. Eleverne skal i det kreative hjørne, komme med deres bedste bud på en flaskefisk. Den skal de udsmykke med deres bud på, hvordan vi sammen kan løse nogle af havets udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag den 10. november har Naturvejlederne og Hovedet i havet inviteret AGS og Statsskolen med til en brobyggedag. Det betyder, at eleverne får mulighed for at komme med ombord om snuse til biologiens og forskningens verden. Her møder de studerende fra Aarhus Universitet, som deltager i togtet, og som kan fortælle de unge fra Sønderborg, hvordan det er at studere og vælge sin vej i studielivet.

Torsdag den 11. november har Naturvejlederne og Hovedet i Havet inviteret Sønderborg Byråd med på aftentur. Her får de muligheden for at komme med ombord og få en indsigt i havets lokale forhold og tilstand ved foredrag og fremlæggelse af togtets undersøgelser og resultater. Som afslutning skal de sammen tilberede små marine retter med Naturvejlederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag den 12. november inviteres offentligheden med ombord på skibet. Fra kl. 16.30 til 19.00 vil det være muligt at møde formidlerne fra Hovedet i havet, Foreningens Alsstenrev, Den Blå Kolonihave og Naturvejlederne Sønderborg. De vil alle lave spændende formidling om havets, dets ressourcer og tilstand. Kl. 1630 – 1730 vil der ombord på skibet være musik fra bandet ”Total hip Replacement” og mulighed for at få en øl eller vand.

Lørdag den 13. novmber er der en mini havkonference fra kl. 10-12 i MultiKulturhuset. Her rundes togtet af, og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen vil byde velkommen. Der vil efterfølgende være oplæg fra Danmarks Naturfredningsforening, Hovedet i havet, Lokale organisationer og konferencen sluttes af med ungdommens stemmer, hvor skoleeleverne fra 5 kommuner præsenterer deres havkunst og oplæg til, hvordan vi fælles kan hjælpe havet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 12-14 vil der være ”Åbent skib”, og her vil man kunne møde formidlerne fra Hovedet i havet samt Foreningen Als Stenrev, Den blå kolonihave og Naturvejlederne Sønderborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. juni 2023 Sønderborg, Debat

Debat: Avnbøløsten-borgerne holder Venstres byrådsgruppe op på vindmølle-løfter

3. juni 2023 Sønderborg

I onsdags var der mødt adskillige mennesker fra Avnbøløsten op ved Rådhuset, hvor de demonstrerede imod Byrådets planer om, der skal stilles vindmøller op i deres lokalområde. I Byrådssalen fik de lov til at stille et spørgsmål til Byrådet – og spurgte om Venstre og Socialdemokratiet havde tænkt sig at holde deres løfter. Svaret de […]

Læs mere...