Forsvarsministeren lader ikke Sønderborg i stikken

19. april 2013 Politik

Torsdag mødtes medlemmer af økonomiudvalget i Sønderborg Kommune med forsvarsminister Nick Hækkerup. På dagsordnen var fremtiden for Sønderborg Kaserne, som forsvaret flytter fra, når sergentskolen flytter til Varde. Forsvarsministeren var i mødet meget positiv overfor at indgå i en konstruktiv dialog om, hvad der kan erstatte sergentskolen.

 

På mødet kunne Nick Hækkerup fortælle, at Sønderborg Kaserne først lukker ved udgangen af 2014, hvor Varde er klar til at tage imod sergenteleverne. Det betyder, at Sønderborg og hele Sønderjylland når at fejre 150-året for krigen i 1864 med en fuldt fungerende kaserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Det var en meget positiv udmelding. Det er muligt beslutningen er taget ud fra rent forsvarsfaglige betragtninger, men for Sønderborg betyder det meget, at vi kan få et jubilæumsår med en fuldt fungerende og bemandet kaserne, sagde Erik Lauritzen (S), der er medlem af den styregruppe, som økonomiudvalget har nedsat til at styre og koordinere arbejdet med at finde nye funktioner til kasernebygningerne og øvelsesarealerne. Med i styregruppen er også Peter Hansen og borgmester Aase Nyegaard er formand. I mødet med Nick Hækkerup deltog også Jørgen Jørgensen og Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

På mødet sendte Nick Hækkerup et kraftigt signal om, at han og partierne bag det nylige forsvarsforlig, hvilket er alle folketingets partier på nær Enhedslisten, ønsker at indgå i en positiv og konstruktiv dialog med Sønderborg Kommune om kasernens og øvelsesarealernes fremtidige anvendelse.

 

– Det her kommer Sønderborg ikke til at stå alene med. Vi løber ikke af pladsen, men tager ansvar for, at finde gode løsninger. Jeg hører, at der er mange gode forslag til, hvad der skal ske med bygningerne, men der er ikke særlig meget, der er konkret. Jeg vil opfordre Sønderborg Kommune til at udarbejde et forslag til mulige anvendelser af bygningerne og arealerne, og så tager vi en snak om det, sagde Nick Hækkerup.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Jeg synes, det var et godt møde. Nick Hækkerup viste god vilje og et ønske om at gå ind i konstruktiv dialog. Nu tager vi ham på ordet og går i gang med at finde og udarbejde konkrete løsninger, som vi så må finde fælles fodslag omkring, sagde Peter Hansen.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...