Forsvarsministeren lader ikke Sønderborg i stikken

19. april 2013 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag mødtes medlemmer af økonomiudvalget i Sønderborg Kommune med forsvarsminister Nick Hækkerup. På dagsordnen var fremtiden for Sønderborg Kaserne, som forsvaret flytter fra, når sergentskolen flytter til Varde. Forsvarsministeren var i mødet meget positiv overfor at indgå i en konstruktiv dialog om, hvad der kan erstatte sergentskolen.

 

På mødet kunne Nick Hækkerup fortælle, at Sønderborg Kaserne først lukker ved udgangen af 2014, hvor Varde er klar til at tage imod sergenteleverne. Det betyder, at Sønderborg og hele Sønderjylland når at fejre 150-året for krigen i 1864 med en fuldt fungerende kaserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Det var en meget positiv udmelding. Det er muligt beslutningen er taget ud fra rent forsvarsfaglige betragtninger, men for Sønderborg betyder det meget, at vi kan få et jubilæumsår med en fuldt fungerende og bemandet kaserne, sagde Erik Lauritzen (S), der er medlem af den styregruppe, som økonomiudvalget har nedsat til at styre og koordinere arbejdet med at finde nye funktioner til kasernebygningerne og øvelsesarealerne. Med i styregruppen er også Peter Hansen og borgmester Aase Nyegaard er formand. I mødet med Nick Hækkerup deltog også Jørgen Jørgensen og Frode Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

På mødet sendte Nick Hækkerup et kraftigt signal om, at han og partierne bag det nylige forsvarsforlig, hvilket er alle folketingets partier på nær Enhedslisten, ønsker at indgå i en positiv og konstruktiv dialog med Sønderborg Kommune om kasernens og øvelsesarealernes fremtidige anvendelse.

 

– Det her kommer Sønderborg ikke til at stå alene med. Vi løber ikke af pladsen, men tager ansvar for, at finde gode løsninger. Jeg hører, at der er mange gode forslag til, hvad der skal ske med bygningerne, men der er ikke særlig meget, der er konkret. Jeg vil opfordre Sønderborg Kommune til at udarbejde et forslag til mulige anvendelser af bygningerne og arealerne, og så tager vi en snak om det, sagde Nick Hækkerup.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

– Jeg synes, det var et godt møde. Nick Hækkerup viste god vilje og et ønske om at gå ind i konstruktiv dialog. Nu tager vi ham på ordet og går i gang med at finde og udarbejde konkrete løsninger, som vi så må finde fælles fodslag omkring, sagde Peter Hansen.

 

 

 

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...