Forurening: Regionen vil bede staten om penge

24. februar 2015 Politik

Region Syddanmark har brugt 50 mio. kr. på oprensningen i Kærgård Klitplantage, men hvis grundvandet skal renses koster det 80-120 mio. kr. mere.

Dem vil regionen bede regeringen om at hjælpe med at finde.

Regionspolitiker Jørn Lehmann mener, at regeringen skal hjælpe med regning på oprensning.

Regionspolitiker Jørn Lehmann mener, at regeringen skal hjælpe med regning på oprensning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionen og Miljøstyrelsen betaler de 50 mio. kr., der er brugt. Mandag blev arbejdet med grube 3 og 4 afsluttet. Tilbage står grube 5 og 6, men de er ikke så forurenede eller så store som de første fire gruber, der er renset op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet har alene drejet sig om at fjerne forurenet jord og sand. Men mange af giftstofferne er sivet ned i grundvandet. Og der udledes stadig 75 tons gift på stranden.

“Jeg er glad for, hvad vi har opnået indtil nu. Det har været en lang sej proces. Og det vil være oplagt, at vi henvender os til regeringen for at finde pengene til oprensning af grundvandet”, siger Jørn Lehmann Petersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...