Forvaltningsdirektør: Vi laver fejl i børnesager – men ikke i tre ud af fire

21. juli 2020 Samfund

I dag, tirsdag, skriver Jørgen Jørgensen fra SF i Sønderborg i et debatindlæg, at forvaltningen laver fejl i tre ud af fire børnesager, der handler om fysiske eller psykiske handicap.

Lige op til juli kom der en skrivelse fra Ankestyrelsen, som fortæller, der er fejl i den slags sager i stort set alle 98 danske kommuner, fortæller forvaltningsdirektør Carsten Lund.

“Og for Sønderborgs vedkommende, så er der lavet direkte fejl i 15-16 procent af de sager, som er behandlet i Ankestyrelsen”, siger Carsten Lund til SønderborgNYT. Det svarer til cirka hver sjette sag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktøren fortæller videre, at forvaltningen lærer af de afgørelser, som Ankestyrelsen kommer med.

“Så det er ikke samme fejl, der går igen og igen”, siger han. I knap halvdelen af de ankede sager mangler der oplysninger.

“Det kan eksempelvis dreje sig om, at Ankestyrelsen vil se en lægeerklæring. Hvis vi har den, så sender vi den med det samme. Og har vi den ikke, så skaffer vi den”.

Det betyder altså, at man ikke kan tage en beslutning på det grundlag, som fremstår i de papirer, som er sendt til Ankestyrelsen og det kan man derfor heller ikke i forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En lægeerklæring kan også betyde, at vi kan give en form for hjælp, som vi ikke kan give, hvis ikke der er en lægeerklæring”, siger Carsten Lund.

I debatindlægget skriver Jørgen Jørgensen, at man kan mistænke kommunen for kassetænkning, fordi der kan spares penge på ydelser, som ikke bliver leveret, mens Ankestyrelsen behandler sagen.

“Vi laver ikke bevidst forkerte afgørelser for at spare penge”, siger forvaltningsdirektøren.

Ser man på antallet af ‘fejlafgørelser’ i forhold til det samlede antal sager, der behandles i forvaltningen – og ikke alene i forhold til antallet af ankede sager – så er fejlprocenten lille.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også: Er Sønderborg en børnefjendsk kommune?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...