Fra frugt- og bæravler til turismebranchen

14. maj 2020 Uddannelse

51-årige Annette Krog har været selvstændig frugt- og bæravler i 16 år, men nu vil hun prøve noget helt nyt. Hendes hjerte banker for turisme, og derfor læser hun til serviceøkonom på EASV i Sønderborg, mens hun drømmer om et job inden for turismeudvikling.

Efter mange år som selvstændig trængte Annette Krog til forandringer. Hun vidste ikke helt, hvad der skulle ske, så hun tog et sabbatår og fik job i oplevelsesparken Universe Science Park i Nordborg. Et år som betød, at Annette Krog ikke længe var i tvivl om, hvad hun skulle bruge resten af sit arbejdsliv på, skriver erhvervsakademiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Året i Universe med skønne oplevelser med parkens gæster gjorde mig sikker på, at min resterende tid på arbejdsmarkedet skal foregå i turismebranchen. En god kollega i parken nævnte serviceøkonom-uddannelsen og fik mig til at søge ind på uddannelsen”, fortæller hun.

Speciale i turisme

På serviceøkonom-uddannelsen valgte Annette Krog netop turisme som specialefag, og da hun på uddannelsens tredje semester skulle finde en praktikplads, gik hun også specifikt efter en virksomhed, hvor hun kunne arbejde med udvikling af turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Praktikpladsen kom i hus hos Destination Sønderjylland, som arbejder med at skabe de bedste udviklings-, markedsførings- og afsætningsplatforme for det sønderjyske turisterhverv. I praktikforløbet arbejdede Annette Krog primært med udvikling af eksisterende og nye cykelruter, der sælges som pakkerejser på Destination Sønderjyllands bookingportal. Et emne, der var så interessant, at hun også vælger at skrive sin afsluttende hovedopgave om det.

Drømmen kan blive til virkelighed

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Annette Krog har færdiggjort serviceøkonom-uddannelsen, drømmer hun om fortsat at kunne arbejde med turismeudvikling i Sønderjylland. Den drøm ser så småt ud til at gå i opfyldelse. Efter praktikken startede hun i en midlertidig stilling hos sin praktikvirksomhed Destination Sønderjylland, hvor hun blandt andet har ansvaret for projektet ’Sønderjylland klar til Touren’.

”Jeg håber, stillingen kan føre til en fast stilling på sigt, men uanset hvad fremtiden bringer, ved jeg, at turisme nok skal komme til at fylde i en eller anden grad i mit arbejdsliv. Jeg har ikke helt kunnet slippe jobbet hos Universe. Derfor har jeg i denne sæson vagter som supervisor i parken ved siden af min stilling hos Destination Sønderjylland og mit studie, som jeg gør færdig til sommer”, siger Annette Krog.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. august 2021 Erhverv, REGIONALT

HLT-Service har el-varebiler som dækker virksomhedernes behov

5. august 2021 Erhverv

HLT-Service i Aabenraa sælger varevogne af mærket Maxus og der er stor interesse for bilerne fra både kommuner og større virksomheder, siger Poul Linnet fra HLT-Service. Interessen skyldes både kørselsøkonomi og klimaet. “Det er med elbiler, som det er med mobiltelefoner. Der udvikles hele tiden og Maxus-varevogne dækker langt de fleste virksomheders behov. Også håndværkernes”, […]

Læs mere...