Fra i morgen kan der ikke betales med kontanter i busserne

13. januar 2021 Erhverv

Sydtrafik  tager konsekvensen af de ændrede afstandskrav i den kollektive trafik og lukker for indstigning gennem fordøren i bussen, muligheden for at købe billet i af chaufføren samt at betale med kontanter i flextrafik-bilen fra torsdag, skriver trafikselskabet i en pressemeddelelse.

“Vi har et stort ønske om at passe på både chauffører og passagerer samt at give chaufførerne de bedst mulige arbejdsbetingelser. Derfor lukker vi midlertidigt for muligheden for at betale med kontanter”, oplyser Lars Berg, direktør for Sydtrafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som passager har man fortsat selv ansvaret for at købe en gyldig billet på Sydtrafiks mobilbillet-app, inden man stiger på bussen – alternativt bruge sit rejsekort, der skal tjekkes ind ved standeren midt i eller bag i bussen.

“Som alle andre håber vi, at de skærpede nationale tiltag snart igen vil kunne lempes. Når det sker, vil vi igen åbne såvel bussernes fordøre som kontantsalget i busser og flextrafik-bilerne”, siger Lars Berg.

Al indstigning skal fra torsdag ske gennem de midterste og bagerste døre i busserne hos både Sydtrafik og Midttrafik, men passagererne vil alligevel opleve at fordøren bliver åbnet ved nogle stoppesteder. Det bliver nemlig anbefalet at sikre en god udluftning af bussen, hvilket er med til at nedsætte risikoen for smitte i bussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De øvrige retningslinjer, med kun en person pr. dobbeltsæde og det øgede fokus på rengøring i bussen, fortsætter uændredet, så længe de nationale restriktioner fastholdes.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk