Fra juli skal du dokumentere hvis du er fritaget for Corona-test og -pas

26. juni 2021 REGIONALT Skrevet af: Redaktion

Personer, der af medicinske årsager eller som følge af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en Corona-test er undtaget for krav om test og coronapas. Fra den 1. juli bliver det et krav, at disse borgere kan fremvise dokumentation for deres udtagelse.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Dokumentationen udstedes af de kommunale borgerservicecentreog borgere, der er undtaget for test, kan henvende sig til borgerservice for at få dokumentationen udleveret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kravet om dokumentation indføres for at skabe størst mulig klarhed om borgernes og kontrollanternes pligter i forbindelse med coronapasset og for at begrænse mulighederne for misbrug af undtagelsesreglerne.

Hidtil har undtagelse beroet på en vurdering af troværdigheden af borgerens udsagn. Det har dog vist sig at være uhensigtsmæssigt både for borgeren, der kan opleve at blive mistænkeliggjort – og for kontrollanterne, som i visse situationer har haft svært ved at vurdere, om kundens udsagn er korrekt.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...