I morgen, tirsdag, åbner spisestedet Artesanías på Store Rådhusgade i Sønderborg, hvor du kan få retter fra det spanske køkken. Det er Jesper Pihl Iversen fra Skovby Kro, der står bag og tjener Lasse Hansen skal være bestyrer. I køkkenet er det den faglærte kok, Max Jernfort, der er chef.
”Der kommer retter fra det baskiske og det catalonske køkken og de får et strejf af gourmet”, siger Max Jernfort til SønderborgNYT. Navnet, Artesanías, betyder kunsthåndværk.
Kromanden, Jesper Pihl Iversen, har rejst meget i Spanien.
”Nu er tiden inde til at prøve det spanske køkken af i Sønderborg og ideen fik vinger, da jeg så, at Lasse Hansen var blevet ledig. Jeg kendte hans værtsskab fra Braisseriet og så vidste jeg, at Max Jernfort også har det, der skal til”, siger Jesper Pihl Iversen. Køkkenchefen har rejst en del i Spanien og har arbejdet på en stor spansk restaurant i København. Jesper Pihl Iversen har selv boet i Spanien.
Bestyrer Lasse Hansen fortæller, at det bliver småt, godt og autentisk – med mad man ikke kan få andre steder i Sønderborg.
”Vi vil slå et slag for at bringe mennesker sammen og kulturere hyggen – og vi får priser, så alle kan være med”, siger han. Stedet er ikke alene for spisegæster.
”Vi vil også gerne have besøg af gæster, som vil nyde et glas vin eller prøve en af vores specialøl”, siger Jesper Pihl Iversen, som er helt tryg ved sit veluddannede personale, der vil byde gæsterne på gode oplevelser i den flot indrettede restaurant.