Fredag aften gav Comwell-eleverne den i rollen som faglærte

23. marts 2018 GALLERIER

Der er virkelig forskel på at være elev og være tjener eller kok – og det fik Hotel Comwells lærlige lov til at prøve på gen krop fredag aften, hvor der blev holdt elevarrangement.

Elevarrangementet går ud på, at kokkeeleverne skruer en menu sammen og beregner, hvad den skal koste – og tjenereleverne finde de rette vine og beregner prisen på en vinmenu.

Desuden skal eleverne sikre sig, at der er det personale og de råvarer, der er brug for til hele arrangementet.

De faglærte var hele tiden i baghånden, men de gav den i rollen som elever.

Kokkeeleverne havde valgt at arbejde ud fra temaet: Økologi og Bæredygtighed.

Elev-menuen

Det fik kokkeeleverne Thomas Jensen og Søren Hansen til – i samarbejde med praktikant Emil Bockweiler Jessen – at sætte kartoffel-porresuppe med rodfrugtschips på kortet som forret.

Inden den kom på bordet, havde gæsterne ved ankomsten smagt Arla unika-ost med økologisk stenalder-knækbrød og syltede nødder.

Mellemretten var jomfruhummer og krabbesalat med butterdej, friterede kapers og mørkt kernespeltbrød.

Artiklen fortsætter under annoncen

Køkkenet havde valgt honning- og ølglaseret ribeye-højreb med kartoffel Grans-fondant, whiskysauce og årstidens afstemte grøntsager til hovedret.

Til dessert blev der serveret svane i økologisk marengs med chokolade og mynteis.

Tjenereleverne Simon Wagner og Lasse Hansen, havde fundet Cava Brut organic frem til velkomsten og derefter bød de på Chardonnay-Grillo, Falcato Rose, Missetti Rooso Organico, SA Natura og Moscatelle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden en ret blev båret ind, så blev der først sagt et par ord om den og den opgave klarede de tre elever fra køkkenet, mens tjenereleverne fortalte lidt om vinene.

Og selvfølgelig blev der klappet hver gang.

Et ekstra bifald fik tjenerelev Simon Wagner, fordi han netop har bestået svendeprøven.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...