Fredag klipper Midtals Friskolen snoren til nye lokaler

8. oktober 2019 Augustenborg

På Midtals Friskole glæder alle til at ‘klippe snoren” over’ til helt nye bygninger på fedag klokken 13:30 hvor der også serveres et lille glas saft og lidt sødt.

Uden en massiv forældreindsats var drømmen ikke blevet til virkelighed, men det lykkedes, skriver friskolen i en pressemeddelelse.

Fredag indvier Midtals Friskole sine nye lokaler i pavillonen, som har fået navnet ”Deluxe”.

Et rigtig godt samarbejde mellem bestyrelse, byggeudvalg, lærere og en kæmpe forældreindsats har på ny givet begrebet ”vores skole” betydning. Efter flere års forberedelse tog pionerånden og kampgejsten over, da forældrene i juni måned kunne starte arbejdet med at gøre klar til den ny pavillon. Tålmodige naboer så til mens maskinerne fordelte de mange kubikmeter stabilgrus, og forældre arbejde fra tidlig morgen til sen aften med at lægge drænrør, rør til it og kloak.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og arbejdet stoppede ikke den dag pavillonen endelig stod på grunden. Bygningen var pænt sat sammen, men inden i skulle den gøres undervisningsklar. Udenfor fortsatte arbejdet også. Den stod på belægning, grus- og flisestier, græsplæner og til allersidst en stensætning.

Hele sommerferien igennem var skolens intranet fyldt med beskeder og efterspørgsel på hjælp. Det var et kapløb med tiden, for det hele skulle være klar til skolestart.

Og det blev det.

Så Midtals Friskole har med den store fælles indsats, fået et løft, som – udover de nyrenoverede klasselokaler – gør skolen mere handicapvenlig og samtidig styrker skolen som et lokalt samlingspunkt for de nærliggende landsbyer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et stort løft for Als’ ældste friskole, som i april fejrede 40-års jubilæum og som nu også fremover, fortsat vil kunne tilbyde et kreativt, udviklende og solidt skoleforløb.

En særlig tak fra friskolen går til Fabrikant Mads Clausens Fond som ydede et finansiel løft.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Mød kandidaterne Stephan Kleinschmidt og Jesper Esbensen på SønderborgNYT TV

26. oktober 2021 KV21

Tirsdag eftermiddag klokken 17 kan du se og høre den konservative spidskandidat, Jesper Esbensen, og Slesvigsk Partis borgmesterkandidat, Stephan Kleinschmidt, i en valgdebat på Sønderborg TV. I udsendelsen kan du høre Jesper Esbensen fortælle, at han synes, at de penge, som Sønderborg Kommune betaler for at få Tour de France til byen, kunne bruges meget […]

Læs mere...