Friluftsrådet, AGS og naturvejlederne har lavet undervisningsmateriale om havmiljøet

8. juni 2021 Uddannelse

Takket været et godt lokalt samarbejde i Sønderborg er et nyt undervisningsmateriale om det marine miljø klar til at blive taget i brug – blandt andet på det naturvidenskabelige grundforløb på STX landet over, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Formålet med undervisningsforløbet er at skabe en større interesse for det danske havmiljø og marine biologi blandt elever og studerende. Initiativet til materialet kom fra Friluftsrådet, der valgte at trække på de formidlingskompetencer, der er samlet i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over ni Blå Flag Strande, og de obligatoriske aktiviteter der følger med dem, har Sønderborg Kommune et Blå Flag Center og et bynært formidlingsrev, hvor elever, studerende og andre interesserede, kan blive klogere livet i havet. Derudover har kommunen flere Grønt Flag skoler, og et Grønt Flag-gymnasie.

Sønderborg Kommune er fremme i skoene i forhold til både bæredygtighed og naturformidling, hvilket de blandt andet viser ved at være med i både Blå Flag og Grøn skole-programmerne. Det gør kommunen til en spændende samarbejdspartner for os. Områdets seks naturvejledere har et godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. Det er der kommet et rigtig godt undervisningsmateriale ud af”, siger Sune Møller Petersen der er konsulent i Friluftsrådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formand for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht, håber at materialet kan være med til at skabe forståelse for havet og kysten, og bidrage til at flere vil være med til at passe på den del af naturen, der gemmer sig under vandoverfladen.

”Danmark er omgivet af over 7.300 kilometer kyst. Af disse ligger 250 kilometer kystlinje ved Als og Sundeved og vi har efterhånden en masse erfaring og viden om kystnære formidlingsaktiviteter. Det glæder mig meget, at denne viden nu er fastholdt og kan være til inspiration i resten af landet”, tilføjer Charlotte Riis Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rektor Jeppe Kragelund på AGS, Alssundgymnasiet, glæder sig over, at gymnasiet igen er med helt i front, når det gælder om at udvikle nærværende og moderne undervisning.

”Alssundgymnasiet har en stærk tradition for at levere undervisning af høj kvalitet, som er nærværende for eleverne, og det glæder mig at projektet har stor fokus på at kombinere teori og praksis. Gymnasiet har for eksempel købt et helt klassesæt våddragter og snorkeludstyr, så eleverne på egen hånd kan udforske havmiljøet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to undervisere på Alssundgymnasiet Christian Lindekrans og Camilla Todsen brænder for at gøre undervisningen mere nærværende for eleverne og fortæller:

”Det er vigtigt for fremtiden, at vi får skabt miljøbevidst ansvarlige og handlingskompetente unge, der er i stand til at tage vare på vores økosystemer, herunder havet, og samtidig udtænke innovative løsninger for en bæredygtig fødevareproduktion. For at nå dertil er første skridt, at eleverne opnår forståelse for sammenspillet mellem organismer i havets økosystemer ved at opleve havets mangfoldighed af liv under dets overflade”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...