Friskolen Østerlund og Trimatic arbejder sammen

5. marts 2020 Uddannelse

I efteråret 2019 startede Trimatic og Friskolen Østerlund et samarbejde. Samarbejdet går ud på, at eleverne bliver delt op i to faggrupper efter interesse for programmering og skrivearbejde.  Den ene faggruppe skal programmere ”hjertet af el-tavlen”, kaldet en PLC, der skal få et modeltog til at køre. Den anden gruppe skal skrive artikler om samarbejdet.

Friskolen Østerlund har i mange år villet samarbejde med virksomheden Trimatic. Virksomheden ligger i Nordborg, hvor skolen også ligger. I november 2019 blev samarbejdet en realitet. Eleverne fik udleveret nogle opgaver, som de skulle gennemføre. Drengene fra klassen fik stillet opgaven at programmere en PLC. En PLC er computeren i en el-tavle. PLC’en sidder inde i el-tavlen, og ved hjælp af drengenes programmering vil PLCén sende strøm til skinnerne, som får modeltoget til at køre.

Som vejleder til programmeringen har drengene snakket med Morten Hymøller, som er programmør på TriMatic. Derudover har både piger og drenge kunnet kontakte personlig assistent, Majbrit Prien Bleeck Kock.

Pigerne fra friskolen fik opgaven at skrive artikler om samarbejdet mellem Trimatic og skolen. De snakkede med Trine Lindèn omkring det at nå målgruppen. Trine Lindéner administrerende direktør hos reklamebureauet Commocean og hun fortalte pigerne, hvordan man bedst muligt når sin målgruppe og underviste i Public service, branding og SoMe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi når ungdommen

I samarbejdet mellem Friskolen og TriMatic har eleverne været interesseret i, hvorfor TriMatic har valgt at samarbejde.

”Vi elsker vores fag. Det er vigtigt for os, at ungdommen også interesserer sig for faget. Vi kommer ud og får inspireret nogle unge, der står overfor at skulle vælge uddannelse. På denne måde er vi med til at opfostre fremtidige medarbejdere til TriMatic. Derudover er det vigtigt for os at lære de unge mennesker, hvordan det reelt foregår på en arbejdsplads”, siger Majbrit Prien Bleeck Kock

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne spørger derefter nysgerrigt, hvorfor det for TriMatic er så god reklame og hvad de får ud af et arbejde sammen med en friskole i Nordborg:

”Det er vigtigt for os at vise, at vi interesserer os for de unge – dvs. fremtiden, også at vise at vi interesserer os for lokalområdet. Det er med til at fortælle hvem vi er og hvad vi står for”.

Det er vigtigt for skoleleder Helle Petersen, at skolen klæder eleverne på til fremtiden:

”Vi har et ønske om at eleverne stifter bekendtskab med praktisk arbejde. Noget de vil møde efter skolegangen her. Det vil inspirere eleverne til de valg, de skal træffe om deres fremtidige job. De skal vælge hvilken vej de vil gå. Det er noget med at give eleverne en indsigt i den virkelige verden”.

Artiklen fortsætter under annoncen

For eleverne på friskolen har det været interessant at arbejde med TriMatic. Drengene udtrykker tydeligt at det har været fedt at programmere noget lidt mere seriøst end bare LEGO. For pigerne har det været et plus at skulle skrive en artikel. De ser det som en mulighed for at blive bedre. De har også snakket med drengene og lært en smule om hvordan programmeringen foregår. Cathrine og Kirstine, elever på Friskolen Østerlund siger:

”Vi synes, det er fedt, at skolen har valgt at samarbejde med TriMatic og omvendt. Det giver os et indblik i den verden vi snart træder ud til og hvor vi selv skal tage ansvar”.

Skoleleder, Helle Petersen:

”Det er vigtigt, at omverdenen får kendskab til hvad vi er for en skole og hvad vi tilbyder vores elever, og at vi er en del af lokalsamfundet”.

Du kan læse en elev-artikel HER på LINKET

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...