FV 19: Radikal opbakning til Als-Fynbroen

9. maj 2019 FV19

Folketingskandidat Nils Sjøberg, Radikale, skriver:

Der er stor interesse for AlsFynBroen. Det synes at være en rimelig konklusion, når jeg ser på interessen for et opslag om AlsFynBroen, som jeg har haft på min Facebookprofil.

16.600 borgere har interageret med opslaget. Flere end 1.300 borgere har liket opslaget. Flere end 1.300 borgere har delt opslaget, og foreløbig har 399 kommenteret har det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg vil derfor gerne takke for de mange gode kommentarer. Jeg forstår bekymringen for naturen. Det er vigtigt at tages hensyn til dette ved gennemførelse af projektet.

Der er blevet snakket om broen i over 10 år. Typisk i valgkampe alt imens Femernbælt er blevet en realitet. AlsFynBroen er blevet skubbet til side. Senest da regeringen og DF fremlagde en infrastruktur plan til over 100 mia. kr. uden at afsætte en krone til Als.

Samtidig har utallige lokale undersøgelser understreget forbindelsens betydning for hele Sønderjylland. Det drejer sig om arbejdspladser, uddannelse, erhvervsliv og mobilitet for den enkelte borger.

Broen har også vist sig at hænge økonomisk sammen både i lokale og nationale undersøgelser. Pensionskasser har vist interesse for projektet. Men man kan ikke komme videre, før der er lavet en grundlæggende miljø- anlægsundersøgelse fra national side.

Det er derfor nu og særligt efter et valg, at vi som lokale politikere skal bakke op om AlsFynBroen. Samtidig skal vi sikre, at forbindelsen bliver udført på en sådan måde, at det understøtter Sønderborg Kommunes Zero-projekt. Det kan fra Folketingets side bl.a. ske ved at fjerne afgifter fra elbiler og støtte miljøbeskyttende projekter. Desuden vil projektet begrænse CO2 ved kørsel.

Det er mit håb, at alle politiske partier kan blive enige om dette. Jeg har derfor allerede før valget inviteret de politiske partier og deres folketingskandidater til et møde på Sønderborg bibliotek onsdag den 15. maj. Her vil Jes Schwartz-Hansen fra AlsFynBroen’s sekretariat give en status for projektet og fortælle om visionerne. Jeg håber, at alle partier kan deltage denne gang. Samtidig vil jeg også præsentere de overordnede linier i de kommentarer, som jeg har modtaget fra borgere på Facebookopslaget. Både de positive og de kritiske synspunkter. Alle bør høres, så vi kan binde Danmark bedre sammen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...