FV19: Ellen Trane Nørby, Venstre, om vindmøllernes placering

15. maj 2019 FV19

Indtil nu har valgkampen stået i klimaets tegn og Sønderborg Kommune har allerede sat ambitiøse mål med ProjectZero visionen og et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 og frem mod 2025 arbejdes der på at gennemføre 50 konkrete handlinger i Roadmap2025, som blandt andet indeholde etablering af biogasanlæg og vindmølleparken Lillebælt Syd.

Men hvad mener de lokale folketingskandidater om vindmøller?

Skal de stå på land eller på vand?

SønderborgNYT har spurgt Ellen Trane Nørby, lokal folketingskandidat for Venstre:

Artiklen fortsætter under annoncen

Møllerne i dag er grundlæggende så store, at udgangspunktet for mig er, at de skal op på havet og ikke på land. Der kan godt være undtagelser, men det er undtagelsen og ikke reglen.

Derfor har vi også afsat penge til tre ekstra havvindmølleparker som en del af energiaftalen. Den ene af de planlagte havvindmølleparker på 800MW bliver så stor, at den kan forsyne det, der svarer til Danmarks syv største byer med grøn strøm hele året.

Derudover har vi sat en screeningsproces i gang af havområder til yderligere 10000 MW. Vi skal nemlig være CO2 neutrale i Danmark i senest 2050 og her i Sønderborg har vi jo så vores eget endnu mere ambitiøse mål med ProjectZero, hvor vi går efter nul CO2 allerede i 2029.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal være CO2 neutrale, men vi skal generelt også leve mere bæredygtigt, så vi sikrer, at den klode, vi har til låns, også er levedygtig, når vi rækker den videre til næste generation. Derfor har vi allerede taget en række miljø- og klimainitiativer og vi skal også tage yderligere.

For mig er et fravalg af landvindmøller ikkeet tilbageskridt.

Det er udelukkende et spørgsmål om placering og som beskrevet ovenfor, så er vi i den grad i gang med udbygningen til havs.

Og priserne på havvind er i dag nede i et økonomisk leje, der også gør den plan realistisk.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...