FV19: Forslag – Sønderborgs friskoler kan miste næsten 6 millioner i tilskud

2. juni 2019 FV19

Det kan blive noget af en mavepuster for privat- og friskolerne i Sønderborg Kommune, hvis socialdemokratiets forslag om at skære i det offentlig tilskud bliver gennemført. Forslaget vil reducere det offentlig tilskud til privat- og friskolerne fra i dag 76 pct. til i fremtiden 71 pct.

Samlet vil forslaget betyde, at fri- og privatskolerne i Sønderborg Kommune vil miste 5.835.306 kroner i offentligt tilskud.

Det viser en opgørelse, som blev udleveret på et møde i onsdags hos Privatskolen Als.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop Privatskolen Als står til at miste 943.110 kroner i offentligt tilskud og er den private skole i Sønderborg Kommune der rammes hårdest af forslaget.

Så meget står privat- og friskolerne i Sønderborg Kommune til at miste:

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at Socialdemokratiet lancerede forslaget, er det blevet ændret, så privat- og friskoler, som ligger i yderområderne, ikke bliver ramt af det lavere tilskud. Men præcis hvilke skoler der kan beholde det offentlige tilskud på de 76 pct. vides endnu ikke.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debat: Ved at fokusere på de unges interessser vil vi få flere i arbejde eller uddannelse

17. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Jan Prokopek Jensen, Socialdemokratiet, skriver: Alle unge mellem 18 og 29 år i job eller uddannelse. Det er vores socialdemokratiske ambition i Sønderborg Kommune. Vi er på vej, i løbet af det seneste halve år er yderligere 200 kommet i arbejde eller uddannelse; men der er stadig for mange, der mangler et job eller […]

Læs mere...