FV19: Jan Rytkjær Callesen, Dansk Folkeparti, om vindmøllernes placering

15. maj 2019 FV19

Indtil nu har valgkampen stået i klimaets tegn og Sønderborg Kommune har allerede sat ambitiøse mål med ProjectZero visionen og et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 og frem mod 2025 arbejdes der på at gennemføre 50 konkrete handlinger i Roadmap2025, som blandt andet indeholder biogasanlæg og vindmølleparken Lillebælt Syd.

Men hvad mener de lokale folketingskandidater om vindmøller?

Skal de stå på land eller på vand?

SønderborgNYT har spurgt Jan Rytkjær Callesen, lokal folketingskandidat for Dansk Folkeparti:

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg ønsker ikke vindmøller på land, når vi kan sætte dem på havet, hvor de ikke generer nogen mennesker. Prisen er kommet langt ned på havvindmøller, så det giver ikke mening at sætte dem op på land.

Statsligt tilskud til vindmøller skal væk og så de alene sættes op på markedsvilkår. Der ikke er nogen grund til at bruge borgernes penge på noget, der sagtens kan laves uden tilskud.

Jeg går ind for solcelleparken på land, men det skal være uden at genere de mennesker, der bor i nærområdet. Vi skal ikke trække noget ned over hovedet på borgerne, som de ikke vil have.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Christina Folkenæs har genåbnet La Fromagerie

27. juli 2021 Erhverv

Tirsdag står Christina Folkenæs for første gang bag disken i La Fromagerie i Perlegade i Sønderborg – og det betyder, at det igen er muligt at købe mange forskellige slags oste. “Vi har et pænt stort udvalg af spændende oste og jeg har sat mig ind i, hvad det er for nogle, så kunderne kan […]

Læs mere...