FV19: Kandidater på stemmefiskeri i Sønderborg

18. maj 2019 FV19

En vigtig del i kampen om at få en plads i Folketinget er, at kandidaterne møder de borgere, som kan stemme på dem – og det var lige hvad flere af de lokale folketingskandidater gjorde lørdag formiddag, hvor der skulle fiskes stemmer i Sønderborgs handelsgade.

Jan Rytkjær Callesen havde allieret sig med en partikammerat og gik frem og tilbage i Perlegade med flyers og bolcher. Skal Jan Rytkjær Callesen i Folketinget igen, så skal han sikre sig, han får personlige stemmer nok til, at de i sig selv giver et mandat, altså en taburet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye Borgerlige havde placeret sig ved City-krydset, hvor de delte syltede agurker ud.

“Vi er klimarigtige og derfor deler vi syltede agurker ud. De er selvfølgtelig i en klimarigtig emballage”, siger kandidat Bo Kleis Chrisensen til SønderborgNYT.

Papir-roser

Forleden blev Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, på landsdækkende tv, konfronteret med, at roser – og andre afskårne blomster – er noget af det mest CO2-belastende.

“Men her i Sønderborg deler vi papirroser ud. De er lavet af genbrugspapir hos Frelsens Hær, så de er helt uskadelige”, siger partimedlem Karsten Wohlgemuth.

Artiklen fortsætter under annoncen

Partiets folketingskandidat, Benny Engelbrecht, havde sin guitar med – og det trak jo nogle mennesker til, som så kunne høre om partiets politik.

Venstre helt tæt på

På den anden side af gaden havde Venstre-medlemmer placeret Ellen Trane Nørbys valg-campingvogn.

Medlemmerne ville ikke holde på Rønhaveplads, men være i Perlegade, hvor der hele tiden gik handlende omkring.

Ellen Trane Nørby deltog naturligvis og hun fik både snakket politik og delt flyers ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Benny Engelbrecht fandt det helt naturligt, at Venstre rykkede fra Rønhaveplads til Perlegade – lige overfor Socialdemokraternes valgbutik:

“Venstre vil rigtigt gerne være sammen med os. Det ser vi tydeligt her og det passer fint i tråden med, at Venstres formand gerne vil i regering med Socialdemokratiet”, siger Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk