FV19: Mette Frederiksen roste borgerne i Blans

22. maj 2019 FV19

I Blans går det rigtigt godt i købmandsbutikken. som en række blansingere har en andel i og det går glimrende med friskolen. Når der stadig er en skole og en købmand i Blans, så er forklaringen: Lokalt sammenhold.

“Det sammenhold skal I holde fast i”, sagde statsministerkandidat Mette Frederiksen fra Socialdemokratiet onsdag middag, hvor hun kiggede indenfor i Min Købmand og i byens klubhus, som iøvrigt også er et borgerinitiativ.

Mette Frederiksens besøg i Blans fik omkring 60 blansingere og et par håndfulde tilkørende trukket til. Borgmester Erik Lauritzen og den lokale, socialdemokratiske folketingskandidat Benny Engelbrecht mødte også deres partiformand i Blans.

Artiklen fortsætter under annoncen

De hørte Mette Frederiksen fortælle, at når man sidder på Christiansborg eller opholder sig i midten af Odense eller Aarhus, så ser man slet ikke, hvor stor betydning for eksempel en skolelukning eller det at købmanden drejer nøglen, har.

“Vi tænker tit, at Danmark er et lille land, men når man er Blans eller en anden landsby, så ser man tydeligt, hvor vigtig skolen og den lille købmand er”, sagde Mette Frederiksen.

“Jeg kan godt li’ Sønderjylland, men I sønderjyder er lidt mærkelige. I kommer rugbrød jeres kager, taler mærkeligt, men I står sammen og I gør noget ved tingene”, sagde statsministerkandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del af eleverne fra friskolen fik også hilst på landets måske kommende statsminister – og for dem handlede det ikke så meget om, at Mette Frederiksen skulle sige noget. Statsministerkandidaten stillede derfor velvilligt op, så de unge mennesker kunne tage ‘selfies’.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...