FV19: Søren Tylvad Andersen, Konservative, om vindmøllernes placering

15. maj 2019 FV19

Indtil nu har valgkampen stået i klimaets tegn og Sønderborg Kommune har allerede sat ambitiøse mål med ProjectZero-visionen og et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 og frem mod 2025 arbejdes der på at gennemføre 50 konkrete handlinger i Roadmap2025, som blandt andet indeholder byggeri af biogasanlæg og vindmølleparken Lillebælt Syd.

Men hvad mener de lokale folketingskandidater om vindmøller?

Skal de stå på land eller på vand?

SønderborgNYT har spurgt Søren Tylvad Andersen, lokal folketingskandidat for Konservative:

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er afgørende, at vi holder den globale temperaturstigningerne under to grader. Jeg er derfor også en varm tilhænger af flere havvindmøller.

Havvindmøller er inde i en hastig teknologisk udvikling og inden for nogle få år vil havvindmøller være billigere end landvindmøller.

Vi bør dog også opføre landvindmøller, hvor det kan ske uden alt for store gener for de mennesker, som bor i området.

Et privat firma forhandler i øjeblikket med berørte borgere i Avnbøløsten om opførelse af landvindmøller og kompensation herfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg synes det er positivt, at de lokale inddrages helt fra starten. Det er for tidligt at beslutte, om projektet bør gennemføres eller ej. Det må afhænge af undersøgelserne af generne ved projektet og i hvilken grad de lokale mener at projektet vil genere dem.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...