FV22: Det skal være slut med at fyre for gråspurvene i Sønderborg

8. oktober 2022 FV22
Jesper Højmark Esbensen, Konservative. Pressefoto
Jesper Højmark Esbensen, Konservative. Pressefoto

Folketingskandidat Jesper Højmark Esbensen, Konservative, skriver:

For tiden er det virkeligt vigtigt at holde øje med varmen. For det er hundedyrt at fyre for gråspurvene. Når vi skal reducere CO2-udledningen er det allervigtigste at spare på energien. Energi der ikke bliver brugt, skal ikke fremstilles. Det giver en mindre CO2-udledning og færre vindmøller at se på.

Derfor foreslår det Konservative Folkeparti, at du skal belønnes, hvis du isolerer dit hus. For det første løft i energimærkningen af dit hus får du 20.000 kroner og for de efterfølgende 10.000 kroner yderligt. Så løfter du dit hus tre mærker fra f.eks. F til C får du 40.000 kroner for det.

Det er en rigtig investering at gennemføre. For hvert eneste år efter at den er gennemført, vil man spare på energiregningen og CO2-udledningen. I Sønderborg er det 65 procent af parcel-, række – og stuehuse, der har et energimærke på D eller derunder. Det er værre end landsgennemsnittet, der ligger på 59 procent og det i en kommune, der igennem en lang række år har arbejdet på at blive klimaneutral.

Det vil også være en af de sikreste måder at få energipriserne ned på. Krigen i Ukraine og de sprængte gasrør bliver ikke repareret lige med det samme, så gasprisen og dermed energipriserne vil være høje i lang tid fremover.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ordningen vil hjælpe den enkelt familie i gang med at træffe de rigtige beslutninger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk