FV22: Folketingsvalget koster Sønderborg Kommune mindst 1,6 millioner kroner

26. oktober 2022 FV22

Det er Sønderborg Kommune, som er tovholder for de lokale valgsteder, når der tirsdag er valg til Folketinget – og det betyder også, at kommunen skal dække de udgifter, der følger med.

”Der er ansatte fra forvaltningen, som skal gå til hånde i forbindelse med valget og så er der en hel del frivillige fra de forskellige partier, som også hjælper til”, siger kommunens valggeneral Pernille Svindt til SønderborgNYT.

”Alle hjælperne får kaffe og mad og en udgift mere er køb af stemmesedler, klargøring og oprydning på valgstederne med mere og alt i alt løber et valg op i et sted mellem 1,6 og 1,7 millioner. De penge får vi ikke igen”, siger Pernille Svindt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udgifter til valg er ikke en uforudset udgift. Vi ved, at der er valg til Byrådet og til EU hvert fjerde år og det gælder i princippet også valg til Folketinget”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...