FV22: Her finder du pjecen som forklarer etniske minoriteter hvordan man deltager i folketingsvalget

10. oktober 2022 FV22

I forbindelse med det kommende folketingsvalg er det oplagt, at Integrationsrådet er med til at sætte det danske demokrati på dagsordenen. NGO-gruppen i Sønderborg har derfor sendt en opfordring til Integrationsrådet om at bidrage med at lave nogle arrangementer om demokrati i Danmark.

“Det er vigtigt, at alle, som har muligheden, udtrykker sig demokratisk ved at sætte deres kryds på valgdagen”, siger byrådsmedlem Desalegn Tufa, som også er med i Integrationsrådet i Sønderborg Kommune. Om der laves arrangementer, hvor der fortælles om valgproceduren og om hvem der kan stemme, kan han ikke sige.

“Men Det Nationale Integrationsråd har lavet en pjece og den skal vi ha’ spredt ud til flest muligt, så nye danskere også sætter sig ind i, hvad de forskellige partier står for, så de kan afgive deres stemme og gøre deres indflydelse gældende”, siger Desalegn Tufa til SønderborgNYT.

Det Nationale Integrationsråd vil gerne bidrage til at skabe en endnu højere valgdeltagelse blandt etniske minoriteter. Derfor udgiver rådet en pjecen ‘Det er dit valg’, hvor du kan læse om, hvorfor det er vigtigt, som medborger i Danmark, at bruge sin stemmeret, og hvordan du helt konkret afgiver din stemme ved et folketingsvalg. Rådet tror på, at valgdeltagelse er et centralt led i den fortsatte udvikling af et demokratisk og mangfoldigt Danmark. Der er også et resume på engelsk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den første gang jeg følte, at jeg var en del af det danske samfund, var den dag jeg fik retten til at stemme. Det var stort at få lov til at vælge, hvem der skal træffe de vigtige beslutninger på borgernes vegne. Det er vigtigt for mig at deltage aktivt i den danske, politiske udvikling. Det gør jeg, når jeg sætter mit kryds”, siger Desalegn Tufa.

Du finder pjecen her på Det Nationale Integrationsråds hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. december 2022 Nordborg, Samfund

Region Syddanmark: Forureningen ved Himmark Strand er mere udbredt end først antaget

2. december 2022 Nordborg

Vi skal videre med oprensning af generationsforureningerne i Grindsted, Kærgård Klitplantage og på Himmark Strand, lyder det fra Miljøudvalgsformand Poul Erik Jensen fra Regionsrådet. Staten har foreløbig afsat 630 millioner kroner til at rense op efter de 10 generationsforureninger i Danmark. Beløbet dækker den første af i alt tre faser frem til 2025. Med i […]

Læs mere...