FV22: Landsbyerne skal leve og have det godt, skriver konservativ kandidat

28. oktober 2022 FV22

Folketingskandidat Jesper Højmark Esbensen, Konservative, skriver:

Det er vigtigt, at vi har forskellige måder at bo på så den enkelte har muligheden for at indrette sig og få et godt liv med sin familie. Et af disse steder er vores landsbyer. Noget Sønderborg kan byde på  – endda bedre en mange andre kommuner og helt sikkert bedre end storbyerne.

Men på samme måde som Sønderborg mangler faciliteter i form af uddannelser, så ender det oftest med at landsbyerne mangler en skole, når de er blevet lukket i forbindelse med endnu en sparerunde. Det kan der være gode økonomiske og skolefaglige grunde til, men i nogle tilfælde tager lokale ildsjæle fat og erstatter den folkeskole, der blev nedlagt, med en friskole.

Men forældre der sender deres børn i friskoler, betaler dobbelt for at få deres børn undervist. Friskolerne får nemlig kun 76 procent af, hvad en gennemsnitlig folkeskole får og resten må forældrene så betale – eller acceptere at deres børn går på en skole med færre penge. Forældrene betaler altså både til folkeskolen og til deres børns skole. Det er ikke ordentlighed i forhold til landområderne, hvor forældrene netop tager ansvar for deres og deres naboers liv og lokalsamfund, er den dummebøde uacceptabel. Så her skal man som minimum sætte koblingsprocenten op til 100 procent, gerne for alle friskoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så kan man bevare de lokale skoler og understøtte landsbyerne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. december 2022 Samfund, Sønderborg

Virksomheder skal have styr på affaldssorteringen inden året slutter

2. december 2022 Samfund

Senest den 31. december skal alle affaldsproducerende virksomheder sortere deres husholdningslignende affald i de 10 kategorier, vi kender fra vores private husholdning. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. Det skal ske i følge Miljøstyrelsens affaldsbekendtgørelse, der trådte i kraft i december sidste år, og hvor kravet om den udvidede sortering skal indfries fra årsskiftet. […]

Læs mere...