FV22: Gentleman-aftale gør at socialdemokratisk folketingskandidat fra Aabenraa ikke fører valgkamp i Sønderborg

21. oktober 2022 FV22

I Sønderborg er det alene Benny Engelbrecht, som den socialdemokratiske valgkamp handler om og ikke de andre socialdemokratiske kandidater, der også er på de lokale stemmesedler.

“I Socialdemokratiet har vi en regel om, at vi fører valgkamp i vores egen valgkreds og ikke i andres”, fortæller Theis Kylling Hommeltoft, som stiller op til folketingvalget i Aabenraa-kredsen og også er på stemmesedlerne i Sønderborg.

Lige nu er der flere historier i medierne om såkaldte skyggekandidater, hvor eksempelvis spidskandidaten i Socialdemokratiet i Tønder slet ikke har ambitioner om at blive valgt og opfordrer vælgerne til at sætte deres kryds ved Jesper Petersen, som er opstillet i Haderslev-kredsen. Altså er det kandidaten i Tønder, der agerer ‘skyggekandidat’ for Jesper Petersen og opfordrer vælgerne til at stemme peronligt på ham.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I 2019 blev jeg tilbudt samme aftale med Tønder, men jeg takkede nej, selvom mine nærmeste konkurrenter er Jesper Petersen – og også Benny Engelbrecht – der er sikret mange stemmer, fordi vælgerne ved, hvem de er”, siger Theis Kylling Hommeltoft til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at det er er vigtigt for ham, at han følger de regler, som der er i partiet.

“Benny Engelbrecht og jeg er enige om, vi ikke hænger plakater op i hinandens valgkredse, selvom vi kan gøre det og den aftale holder vi begge – ligesom vi også overholder partireglen om ikke at føre valgkamp i hinandens kredse”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Theis Kylling Hommeltoft fortæller, at det slet ikke er let for nyere kandidater at få stemmer nok til en plads i Folketinget.

“Først af alt skal du arbejde hårdt på, at folk kommer til at kende dig – og oven i det, så skal de også få lyst til at sætte deres kryds ved dit navn”, siger han.

Og det giver Benny Engelbrecht, som er opstillet for Socialdemokratiet her i Sønderborg, ham ret i.

“Og jeg synes bestemt, at Theis Kylling Hommeltoft bare skal klø på og gøre det bedste, som han kan. Hvis han alligevel ikke kommer ind, så styrker han alligevel sin rolle som kandidat til Folketinget og han styrker sit næste valg i byrådet i Aabenraa, hvor han sidder i forvejen”, siger Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forøvrigt kommer Theis Kylling Hommeltoft til at deltage i et par debatter her i Sønderborg, fordi jeg kun kan være et sted ad gangen. Jeg har ringet og spurgt ham, om han vil træde ind i stedet for mig. Han må også gerne komme til Sønderborg på eget initiativ, hvis bare har orienterer mig først – ligesom jeg gerne må tage til Aabenraa, hvis jeg først giver besked til ham”.

Benny Engelbrecht mener, at socialdemokraterne i Tønder og Aabenraa kunne overveje at arbejde sammen, når der er valg til Folketinget. Ikke gennem skyggekandidater, men gennem partiforeningerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aabenraa-kandidaten har bestemt tænkt sig at gøre alt det, han overhovedet kan i valgkampen.

“Jeg er overbevist om, at de sønderjyske vælgere ved, at det er rigtigt vigtigt, at de stemmer på kandidater, som bor og lever deres liv i Sønderjylland, altså kandidater der har føling med det, som sker i grænselandet”, siger Theis Kylling Hommeltoft.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk