FV22: Venstre er fuldstændigt imod atom-kraft på Nordals, skriver Venstre-politikere

22. oktober 2022 FV22

Sophie Løhde, politisk ordfører for Venstre, Chris Preuss, Venstres lokale folketingskandidat i Sønderborgkredsen, Ellen Trane Nørby, MF og borgmesterkandidat, Venstre, i Sønderborg Kommune, skriver:

Vi vil gerne gøre det 100 procent klart, at Venstre er fuldstændigt imod atom-kraft på Nordals. Ligesom Venstre heller ikke ser atomkraft i Danmark som relevant del af vores energimix.

Derfor er det vigtigt for os at understrege, at den solo-melding som Kolding-kandidaten, Niels Henning Bladt, er fremkommet med, ikke er Venstres politik. Venstre hverken støtter eller foreslår, at der skal ligge et atomkraft-anlæg på Nordals. Koldingenserens indlæg er hverken udtryk for Venstres nationale linje eller Venstres lokale ønsker.

Venstre ønsker en grøn omstilling, hvor der er lokal opbakning. Det indebærer ikke atomkraft. Desuden har Danmark hverken erfaringerne eller kompetencerne til at inkludere atomkraft i vores energiforsyning.

Venstre støtter derfor ikke opførslen af atomkraftværk i Danmark. Til gengæld kan vi ikke klare os i Europa uden a-kraft og derfor støtter Venstre at investeringer i atomkraft kan kaldes grønne, og at der fortsat prioriteres forskning inden for området.

Vi skal en grøn omstilling, som er realistisk. Det er atomkraft på Nordals bestemt ikke! Og den luftballon som koldingkandidaten har sendt op, er ikke udtryk for Venstres holding.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. december 2022 Samfund, Sønderborg

Virksomheder skal have styr på affaldssorteringen inden året slutter

2. december 2022 Samfund

Senest den 31. december skal alle affaldsproducerende virksomheder sortere deres husholdningslignende affald i de 10 kategorier, vi kender fra vores private husholdning. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. Det skal ske i følge Miljøstyrelsens affaldsbekendtgørelse, der trådte i kraft i december sidste år, og hvor kravet om den udvidede sortering skal indfries fra årsskiftet. […]

Læs mere...