FV22: Venstre-kandidat siger Venstre er for atomkraft – bare det ikke er i Danmark

23. oktober 2022 FV22

Folketingskandidat Niels Henning Bladt, Konservative, skriver:

Mange har læst mit seneste indlæg omkring atomkraft, og der er kommet en stor diskussion ud af det. Der har dog været mange misforståelser, især fra Socialdemokratiet, som jeg vil nu gå til rette med.

Mit indlæg er mit alene, og jeg repræsenterer på ingen måder Venstres byrådsgruppe i Sønderborg, eller Venstres Landsorganisation. Jeg har boet det meste af mit liv på Als, men jeg bor og er opstillet i Kolding for Venstre. Min holdning kan derfor ikke tolkes som hverken landsorganisationens eller byrådsgruppens.

Venstre har en positiv holdning til atomkraft, dog ønsker man på nuværende tidspunkt ikke atomkraft i Danmark. Derfor var mit tidligere opslag, som det også fremgik af teksten, min egen holdning og mening, som jeg selv står for skud for.

Indlægget skal tages som det er, som en debat.

Placeringen af et eventuelt anlæg på Nordals, var et eksempel for at visualisere fortællingen om, at et atomkraftværk skaber flere lokale arbejdspladser, og gavner lokalsamfundet. Der vil næppe på noget tidspunkt komme et anlæg til Nordals, uden at det ønskes fra befolkningen og byrådet. Som jeg skriver i mit indlæg, så skal der lokal opbakning til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et eventuelt anlæg kan komme til at blive placeret hvor som helst, og ja, jeg ser gerne et anlæg i min baghave.

Min holdning til atomkraft har ikke ændret sig. Jeg ser stadig atomkraft som en miljøvenlig og sikker kilde til at erstatte gas, kul og biobrændsel. Lad os fortsætte diskussionen, blive klogere og tage stilling til emnet. Jeg anbefaler derfor alle at læse op på emnet, for der er sket en enorm udvikling på området de seneste 40 år.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk