Gammeldam Børnehus blev til Cirkus Gammeldam

20. september 2019 Uddannelse

De seneste par uger har der stået Cirkus på programmet i Gammeldam Børnehus i Nordborg.  Husets 49 børn har alle haft en rolle i Cirkus Gammeldam.

I cirkusset er der linedansere, akrobater, stærke børn, klovne, en kanonkonge og nogle frække klovne, som fjoller og laver ballade i forestillingen ved at blande sig i de forskellige numre.

Udover artisterne har Cirkus Gammeldam også et kor, skriver børnehuset.

De synger sange om Cirkus og kommer i ”manegen” mellem hvert nummer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag formiddag var der præmiere på forestillingen. De dagplejere, der er tilknyttet institutionens gæstedagpleje, var blevet inviteret. De var meget begejstrede og roste børnene.

Om eftermiddagen kom der forældre, bedsteforældre og søskende. Der var lige lidt over 100, der kiggede med.

Bedst som man tror at forestillingen er slut, så har klovnene lige tillusket sig en lille optræden. De har lavet en lækker flødeskumskage til Cirkusdirektøren. Hun bliver så glad og hun er vist lige ved at tilgive dem for alle deres narrestreger, men så sker det! Lige da hun skal til at smage, klasker de to klovne tallerkenen i hovedet på hende, så hun er helt smurt ind i flødeskum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til sidst samles alle børn midt i manegen og de voksne laver en ring om dem. Alle synger ”sæbebobbel-sangen” mens der blæses sæbebobler.

Langt tilløb

For at kunne lave sådan en forestilling, har det krævet en masse forberedelse for både børn og voksne i institutionen.

I den første uge blev alle børn delt op i fire grupper og kom på skift ind i fire forskellige værksteder; Stærke børn, Akrobater, Linedansere og Cirkuskoret. Derefter var alle børn med til at vælge, hvad de ville optræde med og så fik de travlt. Sådan en stor forestilling var ikke noget, der lige kunne gøres klar på kort tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at få de helt rigtige sange til forestillingen, har koret allieret sig med Anna fra Sangcentret. Anna er blevet en del af hverdagen i Gammeldam Børnehus, da institutionen har valgt at være med i et tre årigt projekt, som gør at den kan blive en certificeret sanginstitution. Anna har lært koret nogle cirkussange, så Cirkusset og alle numrene bliver præsenteret af sange og musik. Koret har været i fuld gang med at lave instrumenter – rasle-æg af æggebakker og rytmepinde af bambus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har været et helt fantastisk forløb for både børn og voksne i Gammeldam Børnehus. Der er skabt nye legerelationer og alle har bidraget med godt humør og gå-på-mod. Det er bestemt ikke udelukket at Gammeldam Børnehus igen vil til Gammeldam Cirkus.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Frisørlauget søger herremodeller til gratis klip på mandag

1. februar 2023 Erhverv

Frisørlaug Sønderborg er vært for en professionel, meget dygtig frisør, der kommer fra Aalborg og mandag skal han undervise en masse lokale frisører. Vi mangler herremodeller, skriver Frisørlauget: En med krøller og lidt længde. En med langt nakkehår. En med masser af hår. En med længde på. Modeller skal være til rådighed mellem klokken 15 […]

Læs mere...