Genforeningen 2020 – nu med egen hjemmeside

15. juni 2018 Erhverv

Den officielle hjemmeside for Genforeningen 2020 er nu i luften. Frem mod 100-året for Genforeningen i 2020 henvender siden genforeningen2020.dk sig særligt til arrangører, der har lyst til at tage del i markeringen.

Jubilæumsåret 2020 vil blive markeret med events og aktiviteter over hele landet, både lokalt, regionalt og nationalt. Aktiviteterne kan både være forankret i det lokale foreningsliv, kulturelle og sportslige begivenheder, konferencer og udstillinger og samarbejder på tværs af landegrænsen, skriver Sekretariatet for Genforeningen 2020 i en presemeddelelse.

“Vi ønsker at samle et attraktivt, synligt og sammenhængende program af berigende oplevelser over hele Danmark. Genforeningen var en markant national begivenhed i 1920, som også i dag har skelsættende betydning for hele det danske samfund, vores nationale selvforståelse og venskabet til Tyskland”, siger Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune og formand for Det Sønderjyske Præsidium.

Arrangører kan selv oprette arrangementer

På hjemmesiden kan arrangører få overblik over ledige datoer i programmet og oprette egne arrangementer ved hjælp af en særlig formular. Siden samler også oplysninger om mulighederne for at søge opbakning og økonomisk støtte til arrangementer. Bl.a. afsætter de syv samarbejdskommuner, Region Syddanmark og staten puljemidler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Siden er tænkt som en samlet og forhåbentlig inspirerende indgang for alle, der overvejer at blive en del af markeringen af Genforeningen 2020. Jeg glæder mig til at følge, hvilke ideer og aktiviteter arrangører over hele landet byder ind med”, siger Simon Faber, projektleder i Sekretariatet for Genforeningen 2020.

Arrangører kan på hjemmesiden hente inspiration i de ni temaer, som programmet for Genforeningen 2020 tager afsæt i. Man kan også dykke ned i de historiske begivenheder i tiden før, under og efter Genforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Markeringen er officielt forankret i Det Sønderjyske Præsidium og den statslige styregruppe, som fastsætter de overordnede strategiske rammer for Genforeningen 2020. Den samlede koordinering varetages af et projektsekretariat.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...