GF: Enkeltmandsvirksomheder skal være opmærksomme på forsikringerne

22. november 2019 Erhverv

Har man som sønderjyde foden under eget bord kan det være både nemt, bekvemt og billigt at drive virksomhed fra hjemmeadressen. Men husk erhvervsløseøreforsikring, den private indboforsikring dækker nemlig ikke virksomhedens udstyr og evt. varelager.

Mange enkeltmandsvirksomheder, selvstændige og freelancere arbejder på utraditionelle tidspunkter og indretter derfor ofte kontor i hjemmet med det der hører til af arbejdsudstyr, varelager og elektronik, skriver GOF Forsikring i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hjemmekontoret kan være en udfordring, når det gælder forsikring. For hvad er privat indbo? Og hvad hører til virksomheden? Og hvad bliver dækket ved indbrud, hvis hjemmet for eksempel brænder eller der er vandskade?

Mange tænker, at inventar og elektronik, der opbevares og bruges i hjemmet, er dækket af indboforsikringen. Men den private indboforsikring dækker ikke udstyr, der er købt til erhvervsbrug, fx fotografens kameraudstyr, webshopejerens varelager eller skribentens computer.

– Det sker desværre ofte, at vi møder selvstændige erhvervsdrivende, som ikke har fået forsikret arbejdsredskaberne og derfor ikke har fået erstatning fra deres forsikringsselskab. I mange tilfælde kommer de til os for at få en bedre indboforsikring. Men vi er jo nødt til at sige til dem, at deres forsikringsselskab har haft ret, da de afviste at dække skaden, siger Per Haulund, skade- og policedirektør i GF Forsikring.

Undgå risikoen for store tab

Der er ikke nogen hjælp at hente fra forsikringsselskabet, hvis man kun har en privat indboforsikring, og man kan derfor risikere at stå med en regning på mange tusinde kroner, hvis den lille virksomheds elektronik, værktøj eller andre dyre ting bliver stjålet eller beskadiget, fordi hjemmeadressen bliver udsat for tyveri, brand, vandskade eller lignende.

Ifølge det kundeejede forsikringsselskab, GF Forsikring, er det heldigvis ganske enkelt for enkeltmandsvirksomhederne at undgå risikoen for store tab. Først og fremmest skal man sørge for at tegne en erhvervsløsøreforsikring på det udstyr og materiale, der indgår i virksomheden. Og så skal man tænke sig grundigt om, når det vurderes, hvad der hører til virksomheden, og hvad der hører til hjemmet.

“Det kan til tider være svært at skelne mellem, hvad der er privat, og hvad der er erhverv. Men en god huskeregel er, at hvis genstanden er købt gennem din virksomhed, så skal den også forsikres gennem din virksomhed”, siger Per Haulund fra GF Forsikring.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk